Dobila je veliko odlikovanje Hrvatske, a sada se naša glumica pohvalila još boljom vijesti

Proslavljena glumica Anja Šovagović Despot na svom Instagramu je otkrila da je njezin kći Ana Despot dobila treću diplomu, naime glumica se pohvalila nizom fotografija s promocije.

Mamin ponos

“Ponos do neba! I treća diploma je pala! ‘Šuma Striborova’ kao crtani film s kojim je autorica Ana Despot diplomirala s peticom na ALU, smjer Animirani film!’. Živjela, čudesna moja!”, napisala je u opisu.

Foto: Instagram

“Čestitke velike kao cijela šuma striborova”, “Ana, sjajna si”, “Ma bravo izuzetna cura kao i roditelji”, “Nebo joj je granica”, samo su neki od komentara.

Simpatična Ana ima diplome i iz engleskog jezika i književnosti, ali i iz francuskog jezika i književnosti. Prije dvije godine je u Puli predstavila svoj preddiplomski crtićem ‘Jaje’ za koji je napisala scenarij, izvela animaciju, režirala ga i sinkronizirala.

Anja Šovagović Despot pojavila se u vrlo kratkoj haljini, fanovi oduševljeni: ‘S takvim nogama je lako’

Podsjetimo, Anja i njen suprug Dragan Despot su jedan od najpoznatijih parova u hrvatskoj zabavnoj industriji, s jednom od najromantičnijih ljubavnih priča.

Foto: Instagram

Svoju vezu su započeli upoznavši se na početku Dubrovačkih ljetnih igara 1978. godine, kad je ona imala samo 15 godina, a on već 22 godine. Nakon nekoliko godina, sudbina ih je ponovno spojila u Dubrovniku, gdje su se ponovno zaljubili.

OGORČENA ANJA ŠOVAGOVIĆ DESPOT O MINISTRICI: ‘Takvu izjavu može dati samo notorna neznalica koja ne razumije posao’

Impulzivno su odlučili ozakoniti svoju ljubav samo nekoliko dana kasnije. Anjin otac, poznati glumac Fabijan Šovagović, već je poznavao Dragana prije tog susreta, no Anja je upoznala njegovu obitelj svega nekoliko sati prije nego što su se vjenčali.

Da je to bila zaista prava odluka, dokazuje njihov dugogodišnji brak tijekom kojeg su dobili kćer Anu i sina Josipa.

Anja je uključena u političko-društveni život RH

Anja je odlikovana Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, a nositeljica je i Spomenice domovinske zahvalnosti. Dobitnica je mnogih kazališnih i filmskih nagrada i priznanja. Ona je bila jedna od petstotinjak potpisnika inicijative znanstvenika, umjetnika, intelektualaca i javnih djelatnika za promjenu imena tadašnjeg Trga maršala Tita u Zagrebu, koji je kao komunistički diktator bio odgovoran za mnogobrojne smrti i progone za vrijeme svoje diktature.

Inače, Anjin brat je poznati glumac Filip Šovagović.

Objava Dobila je veliko odlikovanje Hrvatske, a sada se naša glumica pohvalila još boljom vijesti pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

Izvor: dnevno.hr