Pramenovi: 18 primjera zbog kojih ćete odmah poželjeti da odete frizeru

Jedan od najjednostavnijih načina da osvježite već postojeću frizuru svakako je izvlačenje pramenova. Donosimo par prijedloga koji su apsolutno neodoljivi. Uživajte!

Nježna plava

Tamnijoj nijansi plave kose pružićete veoma živahan izgled ukoliko je osvježite svijetlim pramenovima. Oni se odlično uklapaju i sa svakim tenom te će od sasvim obične frizute napraviti spektakularnu.

Od korijena do vrhova

Naravno, uvijek se možete odlučiti i za pramenove koji se pružaju od korijena ka vrhovima. Oni izgledaju veoma privlačno, a i uvijek su tako moderni i poželjni.

Tekstura i dubina

Ako imate svijetlo smeđu boju kose, a htjeli biste da uvedete male promjene u svoj stajling, jedan od najljepših i najlakših načina da to uradite jeste da odaberete pramenove u nježnoj plavoj nijansi. Oni će vašoj frizuri pružiti i nevjerovatnu teksturu i iluziju dubine.

Svježi efekat

Kada je riječ o pramenovima, postoji i nekoliko tehnika na koje se oni mogu “izvući”, a upravo određena tehnika daje željeni izgled. Jedna od tih tehnika je i lowlights odnosno postizanje nijanse pramenova koji su tamniji na donjem dijelu kosu, a svjetliji na vrhu. Efekat? Fenomenalan!

Sve nijanse sive

Ne morate uvijek ići na plave pramenove – to mogu biti i druge nijanse, a jedna od njih (koja se fantastično slaže sa smeđom bojom kose) je siva i sve njene nijanse, bilo da je riječ o svjetlijim ili tamnijim ili njihovoj kombinaciji.

Odsjaj

Ukoliko imate boju kose koja naginje ka tamnijoj nijansi smeđe, za vas je možda i najbolje da se podvrgnete tehnici izvlačenja pramenova koja se zove balajaž, jer će pramenovi na taj način izgledati mnogo prirodnije uz vašu prirodnu nijansu kose. Ipak, imajte na umu da ćete sam proces morati da ponavljate par puta kako biste dobili željenu nijansu plavih pramenova.

Tri nijanse

Ukoliko vam je cilj da isprobate nešto veoma uzbudljivo, a što će privlačiti pažnju i biti veoma privlačno, uvijek se možete odlučiti za više nijansi pramenova. Plavi se odlično slažu sa smeđom bojom kose, a pored njih možete izabrati još jednu svjetliju ili topliju nijansu.

Karamela

Pramenovi boje karamele ili kestena odličan su izbor za sve dame koje imaju tamno smeđu boju kose. Oni su tek za nijansu svjetliji od prirodne boje kose, a veoma su topli i nježni te će osvježiti vašu frizuru na najljepši mogući način.

Pepeljasto smeđe

Kada je riječ o tamnijim nijansama kose (crna, tamno smeđa, tamno pepeljasta…), opcije su zaista mnogobrojne. Ipak, ovdje je potrebno da budete i malo oprezniji, kako krajnji rezultat i efekat ne bi bio suprotan od onog što očekujete. I ovdje je najbolje uraditi balajaž, kako bi pramenovi izgledali što prirodnije.

Kontrast

Visokokontrastni pramenovi odličan su izbor ukoliko vam je cilj da uvedete veće promjene u svoj stajling. Stepenasto ošišana kosa definitivno će osigurati dimenzionalnost, a pramenovi samo dodatno istaknuti njen oblik i strukturu.

Bronde

Suptilna i savršena kombinacija smeđih i plavih nijansi pomoći će vam da dobijete frizuru u jednoj od najmodernijih boja – bronde. Ova nijansa uvijek je veoma popularna, a definitivno će osvježiti vašu frizuru, bez obzira na godišnje doba.

Zlatno ružičasto

Ukoliko pak naginjete ka blago vatrenijim, ali nježnijim nijansama kose, za vas je idealna zlatno ružičasta. Ova nijansa ružičaste odlično se slaže sa svakim tenom, a savršena je i za tamne nijanse kose.

Irska krema

Ova nijansa neodoljivo podsjeća na irski liker Bejliz, a postiže se kombinovanjem par tehnika izvlačenja pramenova (tamniji korijen, širi pramenovi plave boje i kontrast). Iako ona nije idealna za svakoga, ukoliko obožavate boho stil onda ćete obožavati i ovu nijansu.

Slana karamela

Znate onaj fantastični sladoled slana karamela? E, to je ova boja! Nježni i topli, pramenovi ove nijanse odličan su izbor ukoliko želite da posvijetlije tamniju boju kose i dodate joj toplinu i dimenzionalnost.

Jesenje lišće

Fantastična kombinacija smeđe, crvene i plave, a koja neodoljivo podsjeća na boju jesenjeg lišća. Takođe, idealna za tamniju boju kose.

Sunčev poljubac

Kada je riječ o balajažu, kosa ostaje tamnija pri korijenu i na gornjem dijelu, dok je donji dio (posebno vrhovi) ono što pravi taj predivni kontrast te iluziju kao da je kosa blago izblijedila od sunca (naravno, na najprirodniji mogući način).

Zlato zlaćano…

Ako imate plavu kosu, to ne znači da je ne možete osvježiti pomoću pramenova, a jedan od najboljih izbora su pramenovi boje zlata. Moderno i efektno, a tako lijepo i privlačno!

Bakar je u modi

Ovi pramenovi su toliko suptilni, da se jedva pa primjećuju. Ipak, zaista su odlični ukoliko vam je cilj da malo osvježite već postojeću boju kose, a koja je u nijansi bakra ili nekoj drugoj nijansi crvene.

Autor: minimagazin.info