Zmajevi putuju u Wroclav: Možemo li iz petog pokušaja savladati Poljake?

Fudbalska A-selekcija BiH kreiraće danas u 10 sati sa sarajevskog aerodroma čarter letom u poljskom Vroclavu, gdje selektor Dušana Bajevića i njegove izabranike sutra od 20.45 sati očekuje dvoboj 4. kola grupe 1 Lige A Lige nacija sa selekcijom Poljske na modernom stadionu Miejskog, koji neće biti prazan.

Naime, na stadionu kapaciteta 43.000 mjesta očekuje se oko 10.000 navijača kojima će biti dozvoljeno dolazak prema koronskim pravilima, što je u svakom slučaju pozitivna stvar jer se utakmica neće igrati u pozorišnoj atmosferi.

Podsjetimo na to da selektor neće u ovom susretu moći računati na sve igrače, osim što bi mogli dobiti igrače koji nisu igrali na Sj. Irske i Holandije, poput Smaile Prevljake, Denije Miloševića, Bojane Nastića i rezervnog golmana Kenana Pirića. Ono što je sigurno jeste da neće biti golman Asmira Begovića koji je napustio ekipu, povrijeđenog Advane Kadušića i suspendovanog Armine Hodžića.

Zmajevi u Poljsku putuju u sastavu: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić (golmani), Sead Kolašinac, Siniša Saničanin, Bojan Nastić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, (odbrana), Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Rade Krunić, Stjepan Lončar, Haris Hajradinović, Dino Hotić, Deni Milošević, Benjamin Tatar, Edin Višća (vezni red), Edin Džeko, Smail Prevljak i Milan Đurić (napad).

Sa Poljacima smo se do sad sreli četiri puta, od čega tri u prijateljskim duelima i kojima smo igrali uglavnom u kombinovanim sastavima, i to 2007. (Poljska – BiH 1:0), 2010. (Poljska – BiH 2:2), 2011. (Poljska – BiH 1:0), te nedavno u prvom zvaničnom meču, u Ligi nacija u Zenici, gdje su Poljaci u skoro najjačem sastavu slavili s 2:1 protiv kombinovanog tima Zmajeva.

Sutrašnji domaćin je do sad u grupi 1 Lige A izgubio u Holandiji (1: 0), pobijedio BiH u Zenici 2: 1, a Italija je odigrala 0: 0 na svom terenu. Nadajmo se da će BiH konačno uspjeti savladati Poljsku iz petog pokušaja, čime bi naša selekcija zadržala stvarne šanse da se bori za prvo mjesto u grupi, odnosno da se izbjegne posljednje mjesto i selidbu u Ligu B ovogodišnje Lige nacije.

Spomenimo i to će se sastati u poljskoj vodi Englez Craig Pawson, s pomoćnicima Lee Bettsom i Ianom Hussinom.

MK

The post Zmajevi putuju u Wroclav: Možemo li iz petog pokušaja savladati Poljake? prvi put se pojavio na Sportske.ba .

Izvor: sportske.ba