Zmajevi danas u Kazahstanu igraju presudnu utakmicu u kvalifikacijama

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine danas je odradila trening u Nur Sultanu u okviru priprema za kvalifikacioni susret protiv selekcije Kazahstana. Selektor Ivaylo Petev na raspolaganju je imao sve igrače koji su doputovali u Kazahstan.

Luka Menalo koji je u prethodnom meču postigao gol našem narednom protivniku je uoči treninga izjavio:

– Imali smo dosta problema zbog odbijanja viza, ali ne možemo ništa promijeniti i na nama je da radimo i spremamo se za meč sa Kazahstanom. Malo nas je umorio u dugačak put i promjena vremenske zone, ali imamo dovoljno vremena do utakmice da se prilagodimo. Kazahstan je nezgodna ekipa. Igrali smo nedavno s njima i dobro ih poznajemo. Znamo njihove vrline i mane. Spremni ćemo dočekati utakmicu i nadam se pobjedi. Ne bih imao ništa protiv da se opet upišem u strijelce protiv njih – rekao je naš napadač.

Anel Ahmedhodžić ističe da je ekipa motivisana:

– Radimo dobro na treninzima. Vidi se da imamo kvalitetnu ekipu i šteta je što su nam se desili ovi problemi sa vizama. Međutim, to nam daje još veći motiv da napravimo dobar posao i da uzmemo tri boda ovdje. Oni nisu loša ekipa, ali vjerujem da ćemo mi kontrolisati utakmicu. Očekujem da ovaj put iskoristimo naše šanse i da dođemo do pobjede – poručio je defanzivac.

Foto: NSBiH

The post Zmajevi odradili trening u Nur Sultanu, najavljuju pobjedu u subotu (FOTO) appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba