Zmajevi na pragu ispadanja iz elitnog razreda: Potrebno je čudo za opstanak

 

Naime, Zmajevi su trenutno na posljednjem mjestu grupe A sa dva osvojena boda, tri manje od Holandije koja je treća, odnosno četiri manje od Italije koja je na drugom mjestu.

Iako se na početku nije moglo naslutiti nešto takvo, posebno nakon poraza u prvom kolu Holandije sa 1: 0, Poljska trenutno vodi naše grupe i oni nakon četiri utakmice imaju sedam osvojenih bodova uz gol-razliku 5: 2.

Naša reprezentacija je tako uočila posljednje dvije utakmice, koja je igrala protiv Holandije u gostima i Italije na domaćem terenu, nalazi se na pragu ispadanja iz Lige A, a našem timu trebaju pravo čudo i najbolji rezultati u 2020. godini da bi se izbjeglo ispadanje u Ligu B .

Naši igrači će prvo u novembru odigrati meč protiv Holandije i ukoliko pre poslednjeg kola želimo zadržati šanse za ostanak u najboljem društvu, onda će naš tim na ovom teškom gostovanju protiv evropske velikane morati upisati pobjedu i osvojiti tri boda, nakon čega se otvaraju neke nove mogućnosti, ali uglavnom bi, i nakon eventualne pobjede protiv Holandije, morali bi osvojiti bodove i protiv Italije.

Jasno, naš tim s minimalnim, gotovo nemogućim šansama dočekuje novembarske utakmice, a jedno će, još jednom podsjećamo, biti i posljednje za selektora Dušana Bajevića koji je objavio odlazak iz kluba Zmajeva nakon okončanja Lige nacije.

Takođe, tokom novembarske pauze planirano je da se odigra u još jednoj prijateljskoj utakmici, što je u izjavi nakon utakmice protiv Poljske potvrde i člana stručnog štaba Rusmira Cvika.

The post Zmajevi na pragu ispadanja iz elitnog razreda: Potrebno je čudo za opstanak appeared first on Sportske.ba .

Izvor: sportske.ba