Zelene beretke oštro reagovale na istup Damira Nikšića

Udruženje Zelene beretke traže od kantonalnih vlasti i Skupštine da “Damira Nikšića isključe iz svih komisija kao i da izabrani zastupnici i članovi ne prisustvuju komisijama u kojima je dotični zastupnik”, a sve zbog Nikšićevih istupa o brigadnom generalu Ismetu Hadžiću.

Reagovanje Zelenih beretki prenosimo u cijelosti:

Ovim putem oštro osuđujemo istup kantonalnog zastupnika Damira Nikšiča koji je vrlo drsko i bezobrazno nazvao brigadnog generala Ismeta Hadžića,narodnog heroja nosioca najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan”,bošnjačkim fašistom.

Ovako ponašanje jednog kantonalnog zastupnika nas Organizatore otpora agresiji na RBiH strašno vrijeđa,jer heroja odbrane nazvati „fašistom” kao i mjenjanje naziva ulice također heroja Nusreta Šišića-DEDE je udar na dostojanstvo odbrane i časti svih branioca RBiH.

Dotični zastupnik iako je bio punoljetan u početku agresije na RBiH je pobjegao i ostavio na milost i nemilost srbo-četničkom agresoru svoju porodicu,prijatelje i državu. O moralu dotičnog neželimo ni polemisati več tražimo od Izborne Komisije da se uvede kao jedan od uvjeta, da bi se neko mogao kandidovati za bilo koji nivo izbora,dostavi ljekarsko uvjerenje da je isti psiho-fizički sposoban.

Tražimo od kantonalnih vlasti i skupštine da Damira Nikšića isključe iz svh komisija kao i da izabrani zastupnici i članovi ne prisustvuju komisijama u kojima je dotični zastupnik, saopšteno je iz ovog Udruženja.

.adslot_dno { display:inline-block; width: 300px; height: 250px; }
@media (min-width:350px) { .adslot_dno { width: 336px; height: 280px;} }
@media (min-width:390px) { .adslot_dno { width: 394px; height: 330px;} }
@media (min-width:500px) { .adslot_dno { width: 300px; height: 250px;} }


.adslot_dno_2 { display:inline-block; width: 300px; height: 250px; }
@media (max-width:500px) { .adslot_dno_2 { display: none;} }

Izvor:BH-index.info Kontakt: redakcija@kalesijski.ba

Podijelite vijest