ZAJEDNO ZA OBROK ZA SVE: KOMPANIJA KLAS UDRUŽENJU POMOZI.BA DONIRALA 15.000 KM

Vaučer u vrijednosti 15.000 KM predstavnicima Udruženja Pomozi.ba uručio je generalni direktor kompanije Klas, Madžid Avdagić i voditeljica marketinga Belma Karahasanović, izrazivši ponos zbog još jednog, uspješno realiziranog, društveno-odgovornog projekta.

  • Ovom kampanjom smo željeli podržati Udruženje Pomozi.ba i pomoći im u obezbjeđivanju obroka za sve njihove korisnike. Sa našim, dobro poznatim Klas hljebom, Zlatnim puderom, jufkama i tjesteninama, decenijama proizvodimo hranu punu ljubavi. Vjerujem da zajedničkim naporima možemo napraviti veliku razliku u životima naših sugrađana u potrebi, a ova kampanja je to i pokazala. Hvala svima koji su se pridružili i podržali ovu priču. Nastavit ćemo i u budućnosti podržavati ovakve akcije, jer je to naša strateška misija“ – istakao je generalni direktor kompanije Klas, Madžid Avdagić.

Voditeljica marketinga Belma Karahasanović navela je da ne kriju sreću što je kampanja „Zajedno za obrok za sve“ naišla na veliko interesovanje kod naših sugrađana.

  • Klas se ove godine posvetio društveno-odgovornim projektima i podršci onima kojima je to potrebno. Ova donacija će omogućiti brojnim ljudima da imaju obrok i pokazat im da nisu zaboravljeni u drušvu danas. Njima to mnogo znači…lijepa riječ i posjeta svako jutro u njihovim domovima“.

Udruženje Pomozi.ba će uplaćena sredstva iskoristit za projekat „Obrok za sve“ u sklopu kojeg se svakog dana u kuhinjama u Sarajevu, Travniku i Bihaću napravi 1.000 obroka za socijalno ugrožene, starije i oboljele osobe.

  • Ovakve donacije u današnjim teškim vremenima imaju izuzetno veliki značaj za naše korisnike, kojima je i kila brašna od koristi, a kamoli i veće donacije. Zahvalni smo kompaniji Klas na dugogodišnjoj saradnji i sigurni smo da ćemo na njihovu podršku moći računati i u budućnosti“ – istakao je osnivač Udruženja Pomozi.ba, Elvir Karalić.

Kampanja “Zajedno za obrok za sve” koju su Klas i Pomozi.ba realizovali, trajala je od 15. juna do 15. septembra 2023. godine. U tom periodu Klas je od prodaje svakog pakovanja brašna izdvojio dio prihoda za pripremu toplih obroka korisnicima Udruženja Pomozi.ba.

Pored ove značajne donacije, uposlenici Klasa su sa timom Udruženja Pomozi.ba u proteklom periodu obišli i nekoliko porodica i osoba u stanju socijalne potrebe i obradovali ih paketima koji sadrže Klas proizvode.

The post ZAJEDNO ZA OBROK ZA SVE: KOMPANIJA KLAS UDRUŽENJU POMOZI.BA DONIRALA 15.000 KM first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba