Zahvaljujući sredstvima Općine i donatora, 160 domaćinstava u Hrasnu ima vodu

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa donatoricom Crkva Isusa Krista posljednjih dana John Cooperom i sestrom Keren Cooper danas je u Hrasnu Donjem u upotrebi pustinski bazen za vodu koji će snabditi oko 160 domaćinstava.

Hvala našim donatorima koji su odlučili da doniraju sredstva i pomognu mještane. Općina Kalesija je sufinansirala izgradnju bazena za vodu u iznosu od 51.000 KM, dok je organizacija koja je učestvovala sa 40.000 KM rekla da je glavni načelnik prilikom puštanja u upotrebu bazena.

Donatori su zadovoljni urađenim poslom, istakli da se sada pomažu Kalesiju, a da će ubudućnosti da nastave kako bi vidjeli osmijeh na licu onih kojima ih donacija pomogne.

Zahvalnost za realizaciju projekta iskazan je i član Odbora za izgradnju vodovoda Šemsudin Ćatić koji se zahvaljuje načelniku, ali i donatorima za sve što je uradio da ovo naselje dobije vodu.

Načelnik Sead Džafić je kazao da su predstavnici Crkve Isusa Krista posljednjih dana prije nekoliko godina uložili novac u izgradnju ovog vodovoda, ali su i čelni ljudi Općine Kalesija i pojedinci privatno uzeli novac, a koji nikada nisu bili isporučeni niti započeli s radovima.

Samo zahvaljujući sadašnjem rukovodstvu Općine Kalesija, mi smo uspjeli da njima sa njima uspostavimo kontakt i da se izvinemo za ono što su neki prije nas uradili. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo s njima i nadam se da ćemo zajedno realizirati još mnogo projekata u našoj Kalesiji, istakao je načelnik Sead Džafić.

Općinski načelnik je iskazao zahvalnost i Crvenom križu Federacije BiH koji je na preporuku Crvenog križa Kalesija spojio donatore sa Općinom Kalesija.

Na kraju općinski načelnik i član Odbora za izgradnju vodovoda u Hrasnu Donjem Šemsudin Ćatić donatorima su uručili poklone i zahvalnice za sve ono što su uradili za Kalesiju i njene građane.