Za Dan državnosti mještani Vukovija Donjih dobili novu ambulantu

Općinski načelnik Sead Džafić i ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić 25.novembra presijecanjem vrpce u upotrebu su pustili novoizgrađenu zgradu područne ambulante u Vukovijama Donjim.

Za izgradnju ove ambulante načelnik Kalesije je iz budžeta izdvojio oko 220.000 KM, dok je dio sredstava izdvojilo i Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH.

Ovaj objekat je sigurno jedan od najboljih u našoj općini. Na tome nećemo stati. Još ćemo uložiti sredstava da ova ambulanta dobije sve ono što je neophodno kako bi ljekarima, ali i građanima bilo bolje. Sada nastavljamo sa izgradnjom Doma kulture i siguran sam da će i on biti završen do kraja godine, istakao je općinski načelnik Sead Džafić.

Pomoć u realizaciji ovog projekta obećao je i ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić.

Mi smo na javnom pozivu imali prijedlog projekta za izgradnju Doma kulture i ambulante. Sa općinom Kalesija smo dogovorili da zajednički realiziramo ovaj projekat, je se radi o dva objekta u sklopu jedne građevinske cjeline. Prošle godine smo intervenisali prema općini Kalesija, ali se nije uspjelo sve završiti. Ove godine smo nastavili saradnju i zatvorili finansijsku kontrukciju i nadam se da će do kraja godine biti pušten i objekat Doma kulture. Mi ćemo i dalje podržavati projekte koji su od interesa za građane, koji su kapitalni i potrebni građanima, prije svega u oblasti infrastrukture, u skladu s našim mogućnostima“, kazao je ministar Ramić.