Za 27. noć džematlije poklonile Amelu ef. Habešu odlazak na Umru

Muslimani u Bosni i Hercegovini, ali i u ostatku svijeta, su obilježili 27. noć mjeseca ramazana, Lejletul-kadr, noć koja je po vjerovanju vrijednija od hiljadu mjeseci.

Lejletul-Kadr je noć u kojoj je počelo otkrivanje Kur'ana poslaniku Muhammedu, a ista je obilježena vjerskim programom i na području MIZ Kalesija.

Za lokalnog imama Amela ef. Habeša iz džemata Memići Centar, ova predivna noć koja je vrijednija od drugih, ostat će upamćena i po iznenađenju koje su priredile džematlije.

Grupa džematlije džemata Memići Centar, a koja želi ostati anonimna, efendiji Habešu poklonili su odlazak na Umru.

Suze radosnice efendija nije mogao sakriti, kao ni sreću, a on se od srca zahvalio džematlijama, koji su podrška u svemu i što su ispunili njegovu potajnu želju, koju gaji svaki vjernik, a to je da posjeti Meku i Medinu.

Lejletul-Kadr je također noć u kojoj se muslimani nadaju da će biti nagrađeni od Allaha za svoja dobra djela, a ova gest i hedija sigurno su jedno od dobrih djela koje će biti nagrađeni kod Allaha.

Na području MIZ Kalesija imali smo sličnih primjera i aktivnosti, kada su džemalije obradovale lokalne imame sa odlaskom na Umru.