Vozač jutros pijan došao da vozi djecu na ekskurziju!

U područnoj školi u naselju Glogova kod Bratunca, vozač autoubsa jutros je pod dejstvom alkohola htio voziti učenike na eksurziju. Bratunačka policija uradila je svoj dio posla i spriječila moguće posljedice alkotestiranjem i hapšenjem neodgovornog vozača.

Pročitajte pristigli dopis roditelja učenika škole u Glogovi kod Bratunca.

“Ne možemo a da ne objavimo ovu zabrinjavajuću vijest.
Naime, radi se o bahatosti, neprofesionalizmu ili pak nečemu trećem…
Vozač jedne prevozničke firme iz našeg bliskog okruženja, vidno u alkoholiziranom stanju došao je jutros, 30. aprila 2019 u 08:00 ispred osnovne škole Glogova, kako bi preuzeo djecu i odvezao za Tuzlu na jednodnevni izlet.

Međutim kao i svake godine pripadnici Policijske stanice Bratunac detaljno kontrolišu ispravnost autobusa.

Profesionalnim radom i pregledom vozača uočili su da je dotični u ranim jutarnjim satima “udario po čašici” (šljiva,kruška,brlja), nije nam poznato…

Također, uočeni su i neki nedostatci na samoj ispravnosti autobusa.

Pripadnici PS Bratunac su sankcionisali pijanog vozača, udaljili ga iz autobusa i nakon nekog vremena došao je drugi vozač i preuzeo autobus i djecu. Ovo je jedan veliki minus za ovu firmu i možemo slobodno reći da roditelji više neće slati svoju djeca sa ovakvim kompanijama.

Zahvaljujemo se pripadnicima PS Bratunac na njihovom profesionalnom radu i nadamo se da će ovaj vozač biti što strožije kažnjen kako više ni njemu ni drugom ovakvo nešto ne bi palo na pamet”, stoji su dopisu roditelja učenika škole u Glogovi.

Vijest Vozač jutros pijan došao da vozi djecu na ekskurziju! se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba