Vedran Bosnić: “Želimo pobjedu, momci su zaslužili da napunimo dvoranu”

Košarkašku selekciju Bosne i Hercegovine očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Pred prvi susret protiv selekcije Češke na press konferenciji obratio se selektor bh. košarkaša Vedran Bosnić.

“Dugo nismo igrali kod kuće. Mislim igrali smo balon u Sarajevu, ali nažalost bez publike. Ovi momci su otišli na Evropsko prvenstvo kada je malo ko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su u petak da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to četiri hiljade, da onda bude četiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo što bolju utakmicu u petak i da probamo pobijediti”, rekao je Bosnić.

Vedran Bosnić osvrnuo se i na Češku koja dolazi oslabljena u Sarajevo.

“Znamo da nema Veselog i Satoranskog. Za ove ostale, ako vi znate recite nam. Mi ne znamo 100% koji su to da neće doći. To je jako dobra ekipa. Igrali su Olimpijske igre. Naravno da su mnogo jači Veselim i Satoranskim. To je jako dobra ekipa koja igra dugo zajedno, koja trči tranziciju jako dobro. Svi šutiraju. Visoki igrači se izvlače i šutiraju. Imaju istog trenera dugi niz godina. Igraju uglavnom isti sistem. Ne bih puno pričao o njima, već o nama. Mi želimo pobjedu. Oni jesu jaki, ali mi želimo pobjedu”, istakao je naš selektor.

Selektor bh. reprezentacije je upitan i da li naša reprezentacija može biti prva u grupi.

“Ono što mogu reći jeste da ćemo se za svaku utakmicu dobro pripremati i željeti pobijediti. Ako to bude dovoljno da budemo prvi, bit ćemo prvi. Mi gledamo na ove kvalifikacije da budemo među prvih tri, jer nam to donosi drugi krug kvalifikacija”, dodao je Bosnić.

The post Vedran Bosnić: “Želimo pobjedu, momci su zaslužili da napunimo dvoranu” appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba