Vatrena stihija progutala prozivodni pogon Fabrike namještaja “Forte fleks”

U toku je lokalizovanje požara većih razmjera koji je izbio u prostorijama privatnog preduzeća u mjestu Kozinci, a za sada nema informacija da ima povrijeđenih lica, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Gradiška.

Iz ove uprave naveli su da je Policijskoj stanici Gradiška danas u 16.50 sati prijavljeno da je u mjestu Kozinci, grad Gradiška, došlo do požara većih razmjera na objektu preduzeća privatnog vlasništva.

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška obezbjeđuju lice mjesta, a kada se stvore uslovi biće izvršen uviđaj i preduzete sve dalje mjere i radnje na utvrđivanju uzroka nastanka požara”, rekli su u ovoj upravi.

Vatrogasci gase požar koji je u poslijepodnevnim satima izbio u proizvodnom pogonu Fabrike namještaja “Forte fleks” u prigradskom naselju Kozinci kod Bosanske Gradiške.

Vlasnik ove firme Đurađ Bjelobrk rekao je da je požar izbio nakon što je u 16.00 sati završeno radno vrijeme, te je većina radnika već otišlo kućama.

“Još smo nekoliko radnika i ja bili u krugu firme. Primijetili smo vatru, koja je izbila u pogonu i skladištu za proizvodnju tapaciranog namještaja”, rekao je Bjelobrk novinarima.

Bjelobrk je rekao da je odmah nakon što je uočio vatru, krenuo da ugasi sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija.

“Vjerovatno je došlo do samozapaljenja, jer se u tom prostoru nalazi dosta materijala, poput piljevine, koji je lako zapaljiv”, naveo je Bjelobrk.

On je istakao da je važno da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju madraca, jer se tu nalazi dosta spužve, a blizu je i kuća u kojoj živi sa porodicom.

“Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da niko nije stradao i da požar nije izbio u toku noći, kada bi intervencija bila otežana”, rekao je Bjelobrk.

Vijest Vatrena stihija progutala prozivodni pogon Fabrike namještaja “Forte fleks” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba