Vatra zahvatila i obližnji restoran: Menadžer objasnio odakle je požar krenuo


21.06.2024. | 19:19

Nakon intervencije koja je trajala nekoliko sati pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS uspjeli su ugasiti požar na stambenoj zgradi na Ilidži, a osim same zgrade materijalna šteta zabilježena je i na restoranu koji se nalazi u sklopu zgrade.

Denis Hujić, marketing menadžer restorana koji se nalazi u sklopu zgrade koju je zahvatio požar za Klix govorio je o posljedicama požara i po sam restoran te je rekao kako je sve pod vodom, ali da, na svu sreću, nema povrijeđenih.

Sve je pod vodom. Radnici su pokušali ugasiti šmrkom požar prije vatrogasaca. U kuhinji je bio najveći problem jer su tu radnici najugroženiji. Ovaj dio gdje je kuhinja je ujedno kritični dio zgrade jer su tu zajedničke instalacije. Dim je tu ušao i radnici su se počeli gušiti. Istrčali su napolje i hvala Bogu nema oštećenja, rekao je Hujić.

Pročitajte još

Takođe, pojasnio je kako će se sva materijalna šteta sanirati.

Hvala Bogu, nema materijalne štete i bitno nam je da su radnici dobro i da se niko nije povrijedio. Sve će se ovo riješiti i restoran će ponovno biti u funkciji od 1. jula, zaključio je Hujić za Klix.