Uhapšen lider bajkerske grupe “United Tribuns” Sado Đugum?

Pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum, saznaje „Dnevni avaz“. Pozivajući se na svoje izvori iz policije, Avaz piše kako je on uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti, a za sada je nepoznato koja mu se djela stavljaju na teret.

Đugum je navodno uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom prismotrom.

On je odranije javnosti bio poznat kao Sado Seferović i u medijima je predstavljan kao jedan od predsjednika bajkerske grupe „United Tribuns“.

Osnivači „Tribunsa“ su braća Armin i Nermin Ćulum iz Sanskog Mosta, nedavno privedeni, pa pušteni, nakon ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Ćulumi su u Njemačkoj živjeli prije desetak godina, pa su pobjegli zato što je protiv njih otvorena istraga zbog prostitucije, utaje poreza i drugih kriminalnih djela.

Njemačka policija proglasila je tu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Evropi. No, i Đugum-Seferović i Ćulumi negirali su ranije da njihova organizacija predstavlja opasnost. Prema pisanju medija, Đugum-Seferović živio je na relaciji Beograd – Sarajevo – Njemačka, gdje je navodno rukovodio „United Tribunsima“ otkako su braća Ćulum pobjegla iz te zemlje.

Šutnja u MUP-u

Njemačka je za Arminom Ćulumom izdala i međunarodni nalog za hapšenje, ali on nikad nije realiziran.

Zvanične potvrde informacije o hapšenju Sade Đuguma iz Ministarstvu unutrašnjih poslova ZHK i dalje nema.

>>>>> Nova kantonalna ministrica u CV-ju samo nije navela da voli noćne izlaske (FOTO)

>>>>> Da je ubistvo Krunića “krupna priča” otkriva i ovaj propust u istrazi: “Gdje su specijalci?”

Vijest Uhapšen lider bajkerske grupe “United Tribuns” Sado Đugum? se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba