U šumi kod Cazina uhapšen Almir Čović, krio se da ne bi išao u zatvor zbog si*ovanja

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Jedinice za specijalističku podršku i Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu su 19. novembra 2021. godine u popodnevnim satima, u zajedničkoj operativnoj aktivnosti koja je provedena na području općine Cazin, lišili slobode jedno lice, radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora, piše Klix.

Oni su postupajući po naredbi Općinskog suda u Cazinu, nakon opsežnih operativnih aktivnosti i duže opservacije terena, lišili slobode Almira Čovića koji se skrivao na nepristupačnom terenu u šumi u blizini granice sa Republikom Hrvatskom, a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, koja mu je izrečena pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Bihaću, zbog krivičnog djela “si*ovanje”.

Čović je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, za šta je pravosnažno osuđivan 19 puta, sklon je bježanju od policijskih službenika, nasilničkom ponašanju, odnosno napadima na ovlaštene službene osobe, prilikom čega je jednom i upucao policajca.

On je nakon dokumentovanja lišenja slobode sproveden do Kazneno popravnog zavoda.

Izvor: haber.ba