U Sarajevu počelo okupljanje bh. košarkaša uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Danas je u Sarajevu počelo okupljanje košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči početka kvalifikacionih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japan, Indoneziju i Filipine.

Bh. košarkaši će tako početi pripreme za utakmicu prvog kola kvalifikacija protiv selekcije Češke. Očekuje se da naš tim bude kompletiran tokom sutrašnjeg dana. Susret protiv Čeha na rasporedu je u petak.

”Evo, konačno smo u Sarajevu. Članovi stručnog štaba su tu, igrači također polako dolaze. Sutra ujutro imamo prvi zvanični trening. Jako je dobra atmosfera, kao i uvijek. Svi znamo kakva je situacija sa koronom, ali očekujem dolazak svih pozvanih, naravno nakon što odigraju svoje utakmice u klubovima” – rekao je selektor Vedran Bosnić za zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

Prvi meč kvalifikacija bit će odigran između Bosne i Hercegovine i Češke u petak u dvorani Mirza Delibašić, a sa početkom od 20 sati.

The post U Sarajevu počelo okupljanje bh. košarkaša uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba