U petak u Kalesiji tribina “Lijek za tugu i brige”, gost hfz. Nedim Botić

BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i Medžlis Islamske zajednice Kalesija pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju tribinu “Lijek za tugu i brige”.

Tribina će se održati u Velikoj sali BKC-a “Alija Izetbegović”Kalesija, u petak, 8. decembra 2023. god., a o “Lijeku za tugu i brige” govorit će hfz. Nedim Botić. Druženje sa hafizom počinje nakon akšama, u 16.30 sati.

Hfz. Nedim Botić, biografija: Nedim Botić je rođen u Bosanskoj Dubici gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. U osmom razredu obolijeva od rijetke autoimune bolesti Morbus Chrona, koja mu je obilježila život i on je naziva svojom najvećom blagodati, jer ga je natjerala na promjenu života.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću je završio diplomski i postdiplomski studij i trenutno radi na izradi magistarske teze. Na istom fakultetu je i započeo put učenja hifza pred prof. dr. Hajrudinom Hodžićem, a kasnije nastavio i završio pred dr. hfz. Dževadom Hrvačićem. Prvi je hafiz Kur’ana iz Bosanske Dubice nakon više od stotinu godinu, učač prve hafiske mukabele u Ferhadija džamiji u Banja Luci nakon više od sedamdeset godina i student sa drugim najvećim prosjekom ocjena na dodiplomskom studiju u historiji Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Dobitnik priznanja Univerziteta u Bihaću, IPF-a u Bihaću, Medžlisa IZ Bosanska Dubica, Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj, Fonda Bošnjaci i MDD Merhameta Bosanska Dubica za doprinos i ostvarene uspjehe.

Održao na desetine predavanja i seminara u domovini i dijaspori, autor i prevodilac više od hiljadu članaka iz različitih oblasti, recenzent i korektor na šesnaest izdanja, prevodilac osam Zbornika IPF-a u Bihaću na engleski jezik. Autor jedne samostalne knjige naziva ‘Otvori vrata sreći’.

Oženjen, živi i radi u Sarajevu.