U Osijeku četiri osobe preminule od koronavirusa

Direktor osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da su umrle osobe u poodmakloj životnoj dobi, od 92, 85, 78 i 71 godine, od kojih su dvije bile na respiratoru

U Osijeku su od koronavirusa jučer umrle četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a sve su bile hronični bolesnici, saopeno je danas iz Stožera Civilne zaštite.

Direktor osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da su umrle osobe u poodmakloj životnoj dobi, od 92, 85, 78 i 71 godine, od kojih su dvije bile na respiratoru.

Pojasnio je da su umrli imali različite dijagnoze, od srčanih poteškoća, hroničnog zatajenja bubrega, pneumonije, ali da su u pitanju bile teške hronične bolesti,

Izvijestio je kako su jučer testirana 102 uzorka, a bilo je osam pozitvnih osoba, šest iz Osijeka, te po jedna iz Višnjevca i Bilja.

Ukupno je tokom epidemije virusa COVID-19 do sada u Osječko-baranjskoj županiji oboljelo 89 osoba. U osječkom KBC-u se trenutno liječi 26 bolesnika, od toga 21 na Klinici za infektivne bolesti, a pet osoba je na respiratoru, dok je 11 osoba otpušteno na kućno liječenje, rekao je Zubčić.

Zubčić je odbacio nagađanja o navodno pozitivnim ljekarima na Infektologiji KBC-a. istakao je da su infektolozi osječkog KBC-a testirani, i jučer i danas, i svi su negativni na koronavirus.