U nastavku akcije “Brend” slobode lišena još jedna osoba

Druga osoba je, nakon što se odazvala pozivu policijskih službenika, ispitana u svojstvu osumnjičenih o čemu će Tužilaštvo BiH biti dostavljena na odgovarajući način

Policijski službenici Državne agencije za zaštitu i zaštitu (SIPA) su u nastavku aktivnosti u okviru predmeta nazvanih „Brend“, jutros na području Banje Luke i Tuzle pretresli osobe, stambene i poslovne objekte, službene prostorije Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine pokretne stvari, koje koriste dvije osumnjičene osobe.

Nakon pretresa osoba, objekata i pokretnih stvari slobode je lišena jedna osumnjičena osoba, službenik Uprave za indirektno oporezivanje BiH, koja će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predata u nadležnosti postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Druga osoba je, nakon što je odazvala pozivu policijskih službenika, ispitana u svojstvu osumnjičenih o čemu će Tužilaštvo BiH biti dostavljena na odgovarajući način – saopćeno je iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH, prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s početkom krivičnog djela „Udruživanje radnji koje se odnose na krivična djela“, „Primanje dara i drugih oblika koristi“, „Primanje“ dara i drugih oblika koristi “i„ Zloupotreba položaja ili ovlaštenja “, propisanih Krivičnim zakonom BiH.

Tijekom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i interne evidencije, koje mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – navodi se u saopćenju.

Izvor: Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba