U narednim danima počinje izgradnja ambulante u Tojšićima

Na lokaciji gdje je planirana izgradnja nove ambulante u MZ Tojšići danas su radnici JP “Elektroprivreda” BiH počelo sa uklanjanjem trafostanice koja je spriječavala početak radova na ovom objektu, za koji je Općina Kalesija obezbjedila novčana sredstva u iznosu od 250.000 KM.

Mi smo mjesecima čekali i slali urgencije prema ovom preduzeću i evo konačno možemo izvođača radova firmu “Kuw-ing” da uvedemo u posao i da se počne graditi objekat ambulante. Ja sam pri dolasku na funkciju načelnika prodao i službeni automobil te sredstva usmjerio za izgradnju ambulante koja je Tojšićanima prijeko potrebna, rekao je načelnik Sead Džafić.

On ističe da će ovo biti moderan objekat u kojem će biti smješteni timovi porodične medicinie, internisti, stomatolog, laboratorija i druge usluge koje budu trebale mještanima Tojšića i okolnih naselja koja se tu liječe.

Podsjećanja radi kamen temeljac za izgradnju područne ambulante u Tojšićima je postavljen 2018.godine, a u 2019.godini je provedena procedura pribavljanja potrebne dokumentacije te je izabran i izvođač radova još u februaru, međutim zbog sporosti Elektroprivrede BiH koja je trebala izvršiti izmještanje trafostanice za koju je Općina Kalesija izdvojila novac radovi nisu mogli početi.