U narednim danima počet će radovi na sanaciji tunela u Čaklovićima

U narednim danima počet će radovi na sanaciji tunela u Čaklovićima na putu Kalesija-Tuzla.

Radovi će prema tenderu trajati pet mjeseci, a izvođač radova je firma Hering iz Širokog Brijega koja je dala ponudu za ovaj posao u iznosu od 2,8 miliona KM.

Kako je rečeno za Infoplus, teretni saobraćaj će u toku trajanja radova biti preusmjeren na regionalni put Međaš-Živinice dok će za manja vozila biti alternativni put kroz naselje Vasići.

Tim povodom Načelnik Džafić je zamolio sve građane za strpljenje.

Zbog tih radova doće i do opterećenja puta od Međaša prema Živinicama tako da pješaci obrate pažnju prilikom kretanja, ali pažnju trebaju obratiti i vozači radnih mašina (traktora) koje kao načelnik molim da kada primjete kolonu iza sebe stanu i istu propuste. Također, svjedoci ste vi koji koristite magistralni put M4 da je isti na više dionica oštećen posebno od Miljanovaca do Dubnice.

Ja kao načelnik Općine Kalesija uputio sam pismo prema Direkciji cesta FBiH te sam zatražio da se isti sanira i dovede u funkcionalno stanje u suprotnom sam zaprijetio i masovnim izlaskom na magistralni put i blokadom istog. I građani Kalesije prilikom registracije automobila i sipanjem goriva izdvajaju svoj novac za održavanje puteva, a isti odlazi u druge sredine i saniraju se putevi.