U Kalesiji održan „14.sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma“

U organizaciji Udruženja građana „Citizen“ Kalesija i udruženja „Snaga kalesijske žene“, a pod pokroviteljstvom Općine Kalesija danas je na platou ispred BKC-a “Alija Izetbegović” održan „14.sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma“ koji je privukao veliki broj izlagača kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz susjedne Hrvatske.

Drago mi je da četrnaest godina ovaj sajam živi i svake godine on je sve posjećeniji, a svakako da svaki put po jednu stepenicu idemo više i sa učesnicima i sa nagradama, kazao je predsjednik UG „Citizen“ Mersad Hasanović.

On je kazao da je ovaj sajam prilika proizvođačima hrane sa područja Kalesije da se predstave i da pokažu ono što su kod kuće spremili, ajvar, med, pekmez, bestilj ili neke proizvode od mesa.

Na sajmu su pored prehrambenih proizvoda izložene i rukotvorine žena sa naših područja, kao i različito zdravo bilje i čajevi.

U ime općinskog načelnika izlagačima i posjetiocima obratio se sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović koji je obećao da će naredne godine ovaj sajam se preseliti u Gradsku dvoranu i da će trajati više dana kako bi građani imali priliku da za sebe i svoje prijatelje nabave zdrave proizvode i da se u Kalesiji predstavi veći broj izlagača.

Kalesijski sajam traje jedan dan i svim izlagačima je omogućeno da besplatno postave štand i da predstave svoje proizvode, a oni najbolji su na kraju i nagrađeni od strane organizatora i žirija koji je birao najbolje proizvode.