U Kalesiji obilježen Dan armije RBiH

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa šefovima službi u Općini Kalesija danas je na centralnom spomen obilježju proučio Fatihu te položio cvijeće poginulim borcima i šehidima Armije Republike Bosne i Hercegovine u povodu obilježavanja Dana Armije.

Nažalost ove godine pandemija nas je spriječila da ovaj bitan datum za našu općinu obilježimo onako kako dolikuje prvom oslobođenom gradu. Pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine su najzaslužniji što mi danas imamo domovinu i što živimo u slobodi, rekao je načelnik Sead Džafić.

Armija je priča o znanim i neznanim herojima koji su sa puškom u ruci branili sebe, svoju porodicu ali i domovinu Bosnu i Hercegovinu i to im nikada nećemo zaboraviti, istakao je Džafić.

On je pozvao profesore historije te komandire, komandante, generale i sve pripadnike Armije da mlađim naraštajima pričaju priču o nastanku Armije RBiH o njenim borbama i uspjesima u toku agresije na našu domovinu.

Pored predstavnika Općine Kalesija cvijeće su položili i predstavnici boračkih organizacija i udruženja proisteklih iz rata.