U filmskoj potjeri u Sarajevu uhapšeni Benjamin Spahović i Nedim Hasić

Razbojnici su se nakon pokušaja pljačke u Vogošći dali u bijeg, a potjera je okončana na Kovačićima, kod OHR-a

Policijska potjera okončana je u Sarajevu hapšenjem dvije osobe na području općine Centar, a koje su nešto ranije počinile krivično djelo razbojništvo, opljačkavši benzinsku pumpu u Vogošći.

Kako saznaje Dnevni avaz, tokom potjere razbojnici su se autom zabili u policijsko vozilo.

Ovo je potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, razbojnici su se nakon pljačke u Vogošći dali u bijeg, a potjera je okončana na Kovačićima, kod OHR-a, gdje je trenutno saobraćaj blokiran.

Osumnjičeni Benjamin Spahović i Nedim Hasić uhapšeni su kod OHR-a.

Kod Spahovića i Hasića policajci su pronašli pištolj koji je korišten prilikom razbojništva u benziskoj pumpi Hifa, koja se nalazi u Vogošćanskom naselju Ugorsko. Pljačka se dogodila u 19.19 sati, a razbojnici su se dovezli vozilom Lancia za koje istražitelji provjeravaju da li je ukradeno.

U vozilu je pronađen i plijen, a radi se o pazaru iz prve i druge smjene. Policajci su uspjeli locirati vozilo nedugo nakon što se oglasio alarm u benzinskoj pumpi te je nakon toga došlo do policijske potjere. Prilikom jurnjave sarajevskim ulicama policajci su satjerali vozača Lancie u usku ulicu kod OHR-a gdje je došlo do udara u njihov terenac.

Tokom potjere angažirano je više policijskih patrola gdje niko od učesnika u saobraćaju nije bio ugrožen.

Vijest U filmskoj potjeri u Sarajevu uhapšeni Benjamin Spahović i Nedim Hasić se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba