U džematu Tojšići organizovan vjerski program

U nedjelju, 16. februara 2020. godine, nakon podne-namaza u džamiji u džematu Tojšići izveden vjerski / mevludski program za žene.

Zadnjeg dana januara i prvog dana mjeseca februara, u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija prigodnim sadržajima obilježen je Dan hidžaba. Tom prilikom vjerski program održan je u džematu Dubnica, u džamiji Abdullaha bin Muhammeda Mu'minaha.

Sa organizacijom i izvođenjem vjerskih programa za žene nastavilo se i proteklog vikenda. Organizovana je posjeta ženskom džematu u Tojšićima i izveden vjerski / mevludski program. Vjerski program za žene izveden je u nedjelju nakon podne-namaza, a poslije programa organizovano je druženje uz kahvu i sok.

Džemat Tojšići biće domaćin i centralne vjerske svečanosti koja će se organizovati povodom obilježevanja Lejletu-l-Mi'radaža, a ova svečanost biće organizovana u mubarek-noći miradžskoj koja je, prema Takvimu, 21. marta.

Sljedeća aktivnost u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija je, prema Planu rada, Katedra fikha za žene – serijal predavanja za žene, a početak Katedre planiran je za desetak dana.