Tuzlaci se okupili na protestnom skupu: “Spasimo dostojanstvo, stop nasilju nad djecom”

U Tuzli su građani iskazali revolt zbog stanja u Zavodu Pazarić. “Spasimo dostojanstvo, stop nasilju nad djecom”, parola je njihovog okupljanja.

Stanimo u kraj tome da se građani i građanke Bosne i Hercegovine tretiraju kao robovi i robinje u modernom robovlasničkom sistemu, stoji, između ostalog, u pozivu upućenom Tuzlacima preko društvenih mreža da izađu na proteste zbog stanja u Zavodu Pazarić.

Mirno okupljanje građana i građanki grada Tuzle u cilju pružanja otpora na sve skorije događaje vezane za slučaj Pazarić iniciran je preko društvene mreže Facebook.

“Potreseni uznemirujućim saznanjima o radu JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić o zlostavljanju i mučenju djece koja bivaju vezana za radijatore i namještaj, bez adekvatne ili ikakve ljekarske zaštite, koja sa evidentnim fizičkim povredama, pogoršanim zdravstvenim stanjima i dodatnim psihičkim traumama zavise od rada nestručnih lica zaposlenih u Zavodu. Nakon zahtijevanja hitne reakcije nadležnih organa, na sjednici Parlamenta FBIH incijativa za zaustavljanje zlostavljanja štićenika, štićenica i djece je odbijena! Stanimo u kraj tome da se građani i građanke Bosne i Hercegovine tretiraju kao robovi i robinje u modernom robovlasničkom sistemu stvorenom od strane vlastite vlade i zakonodavstva! Ja želim bolje od ovoga”, stoji u pozivu.

bhrt.ba