Turska delegacija boravila u Kalesiji

Turska delegacija iz Izmira na čelu sa Hamzom Yavuzom održala je sastanak sa načelnikom općine Kalesija. Govorili su o saradnji Turske i  Kalesije kao i o izgradnji dječijeg obdaništa na ovom području.

Predsjednik Udruženja Bošnjaka u Izmiru Hamza Yavuz, zajedno sa predstavnikom Međunarodne balkanske korporacije Sahudinom Kačarom te sa predstavnicama Udruženja Sumeja, Snaga nezavisne žene i žrtve rata „Foča 92-95“ boravili su jučer u Kalesiji gdje su se sastali sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem.

Općinski načelnik Sead Džafić gostima je predstavio mogućnosti ulaganja u Kalesiju, ali i projekte poput izgradnje predškolske ustanove, škola te parka koji bi mogli nositi nazive Turske.

Turska se pokazala kao veliki prijatelj naše države i mi ćemo već na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća usvojiti odluku da pokrenemo bratimljenje sa jednom od općina iz pokraine Kayseri. Tu sam za svaki vid saradnje koji će donijeti dobro našim građanima, kazao je načelnik Džafić.

Nakon sastanka sa načelnikom, delegacija iz Turske je obišla Kalesiju kao i udruženja sa kojima od ranije imaju saradnju.

kalesijski.ba / redakcija@kalesijski.ba