Trodnevna žalost u Crnoj Gori

 

Kako prenose crnogorski mediji, tridesetčetverogodišnji V. B. s Cetinja usmrtio 11 osoba, a ranio šest, od kojih je jedan policajac, te da među ubijenima ima i djece.

Crna Gora je zavijena u crno. U krvavom piru pomahnitalog Vuka Borilovića (34) stradalo je 10 ljudi, od toga i dvoje nevine djece, od 8 i 11 godina, a ubici je presudio sugrađanin.

Kako su prenijeli crnogorski mediji, Borilović je prvo upao u kuću u kojoj su živjeli podstanari: žena i dvoje djece. Hladnokrvno je ubio djecu, koja su pokušala da se sakriju iza vrata, a onda pucao u njihovu majku.

Potom je pozvao njenog muža i rekao mu šta je uradio, a čovjeka koji je došao da vidi šta se dešava i da pokuša da zaštiti majku i djecu, likvidirao je u dvorištu.

Ubica se tu nije zaustavio već je izašao na ulicu i počeo nasumično da puca na ljude. Očevici su ispričali da je prizor bio strašan, a policija je saopštila da je na licu mjesta zatekla 9 tijela.

Nakon ovog masakra objavljena je i njegova fotografija.

Podsjetimo, četiri osobe su prebačene u Klinički centar Crne Gore, među njima i policajac kog je Borilović upucao u glavu.

Nije poznato da li je napadač izvršio samoubistvo nakon zločina ili ga je ubila policija. Borilović je poslije masakra spriječavao Hitnu pomoć da priđe povrijeđenima.

RTCG saznaje da je tragediji prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su četiri ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici, prenosi Direktno.rs.

Izvor: haber.ba