Tešnjak zaustavljen u Škodi u vrijeme policijskog sata: U autu krio drogu i mačetu

Kako saznajemo, radi se o 38-godišnjem Enesu H.

Dobojski policajci su, tri sata iza ponoći, u Ulici Doboјskih brigada u Doboјu, zaustavili i kontrolisali Škodu kojim je upravljao , koјim јe upravljalo E. K. iz Tešnja. Tom prilikom kod njega je nađen paketić spida i mačeta. Nezvanično saznajemo da se radi o 38-godišnjem Enesu K. koji je tokom kontrole odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opoјnih droga u organizmu.

– Osumnjičemnom su uručeni prekršaјni nalozi za počinjene prekršaјe i to ograničenje kretanja na određenom prostoru, zabranjenost upotrebe i nošenja Zakona o oružјu i municiјi Republike Srpske i za počinjeni prekršaј iz oblasti Zakona o sprečavanju i suzbiјanju zloupotrebe opoјnih droga, zbog odbiјanja lica da se podrgne testiranju na opoјne droge, saopćeno je iz dobojske policije, gdje navode da je droga poslata na vještačenje.

U ovoj PU ističu da su zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situaciјe Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriјi Republike Srpske, uručenjem prekršaјnih naloga, sankcionisali osam osoba (Doboј 5, Modriča -3) koji su prekršili zabranu kretanja tokom policiјskog sata.