Svadba uz pucnjavu u Vogošći: Troje uhapšenih, policija pronašla 71 čahuru

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, policija je danas oko 14.20 sati obaviještena da je došlo da upotrebe oružja na lokalitetu Miholjići.

Odmah po dojavi nna mjesto događaja upućeno je više policijskih patrola, te je utvrđeno da se radi o svadbenom okupljanju, iako su ranije od nadležnih organa donesene naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem prevencije širenja koronavirusa, prenosi “Faktor“.

– Daljim operativnim radom policijski službenici su otkrili osobe koje su učestvovale u izvršenju krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti i držanje oružja bez odobrenja nadležnog organa, te su slobode lišene tri osobe, koje su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS – kazao je portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić.

O svemu je upoznat dežurni tužilac po čijem ovlaštenju su pripadnici policije obavili viđaj na mjestu događaja i tom prilikom pronašli 71 čahuru usljed upotrebe oružja.

– Na osnovu usmene naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog vozila u kojem je pronađen jedan pištolj, a potom i jedne kuće u kojoj je, također, nađen jedan pištolj, koji se, kao dokazi, dovode u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela – naveo je Hadžiabdić.

Dodao je da policija nastavlja dalji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

– Upozoravamo sve one koji se u ovoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa ponašaju neodgovorno i ne poštuju naredbe nadležnih organa, da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom, pogotovo ukoliko svojim ponašanjem dodatno uznemiruju javnost, kao što je to bio slučaj danas, gdje su, osim okupljanjem, dodatno i upotrebom oružja, izazvali nepotrebnu opasnost po građane koji žive na ovom lokalitetu. Građane pozivamo na punu saradnju sa policijom Kantona Sarajevo, te da policiji prijavljuju eventualna saznanja o okupljanjima na području Kantona Sarajevo, kao i druga saznanja od interesa za opću sigurnost građana i njihove imovine – naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.