Sutra sjednica i dan “D” za Slogu. Ostanak u ligi ili ispadanje u niži rang.

Mnogo upitnika je u Prvoj ligi FBiH, te nižim rangovima pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Federacije BiH.

Povodom toga oglasili su se klubovi sa područja Tuzlanskog kantona.

Što se tiče kalesijskih klubova, u neizvjesnoj situaciji je FK Sloga iz Tojšića, dugogodišnji član Druge lige FBiH „Sjever“, koja je jesenji dio sezone završila na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Nadam se da to toga neće doći“, kaže Safet Šahmanović, predsjednik FK Sloga Tojšići, koji najavljuje žalbu ukoliko Sloga ispadne iz lige.

Iz OFK Gradina Srebrenik izražavaju veliko nezadovoljstvo i smatraju da je nedopustivo da se ovom klubu ne omogući plasman u Prvu ligu FBiH, nakon što prvoplasirana FK Seona ne ispunjava uslove.

Iz živiničkog kluba Slaven, nadaju se proširenju lige i opstanku u njoj.

Ukoliko dođe do ovakvog scenarija, ulaska Gradine i opstanka Slavena u Prvoj ligi FBiH, u tom slučaju i Sloga iz Tojšića bi i sljedeće sezone igrala u Drugoj ligi FBiH. U suprotnom Sloga bi napustila ovaj rang i sljedeće sezone igrala u Prvoj ligi TK.

Podsjećamo FK Dizdarusa Brčko i FK Gornji Rahić su novi članovi Druge lige grupa Sjever.

Prema nezvaničnim informacija:

“Sutra će se pokušati usvojiti i to da se prihvata tabela prema trenutnom stanju, odnosno u stanju kada su sezone okončane”.

Jasno je da od eventualnog proširenja lige nema ništa, istakao je naš izvor iz IO NS FBiH.

Sutra će sa početkom u 12 sati biti održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza FBiH i mnoge stvari će biti jasnije.