Supruga preminulog pjevača Jasmina Hasića: Pola mene danas ode s tobom

Uz brojne oproštajne poruke estradnih kolega, prijatelja i poznanina koje su sinoć, nakon vijesti o preranoj smrti Jasmina Hasića, estradne zvijezde iz Srebrenika preplavile društvene mreže, oglasila se njegova supruga Jasmina potresnim riječima.

Na svom Facebook profilu uz Jasminovu posmrtnicu napisala je tužne riječi i obavijestila javnost da će dženaza njenom suprugu biti klanjana danas u 15 sati u haremu gradske džamije u Srebreniku, a ukop će se izvršiti na mezarju Donji Srebrenik – Šerifovići.

Njen status prenosimo u cjelosti:

-“Pola mene danas ode s tobom. Pola osta s Lejlom i Unom. 💔

Za 16 dodina i 9 mjeseci zajedničkog života, prošli smo nečijih pet, nemam za čim požaliti, nemam reći da sam nešto željela, a nisi mi omogućio, nema te podrške koju mi nisi pružio, nema onoga za šta nisi stao na moju stranu… I kad nisam bila upravu, rekao bi: “Ne dirajte mi Jacu”. Nema zagraljaja kao tvog. I ni za čim ne žalim po pitanju tebe i sebe. Sve smo ispunili.Žalim samo što naše curice nemaju i nikad više neće imat babu svog.Ali dan proći neće, kao, što ti juče obećah, da im ne pričam o tebi i čuvam sjećanje na tebe. Kratko je trajalo njima. Ali su najbolje imale.Krnjavo je i uvijek će bit. Ali znaj da ne postojiš samo fiizički.👨‍👩‍👧‍👧Voljeću te dok postojim!Ponosna je tvoja Jaca na tebe. Djela tvoja govore o tebi! Odmaraj se…, a u meni i dalje živiš”, napisala je Jasminova supruga.

Podsjetimo da je Gradska uprava Srebrenik, tim povodom proglasila Dan žalosti na području grada, te su mediji i ugostiteljski objekti, u skladu s ovom odlukom prilagodili svoje sadržaje. Izraze saučešća porodici i prijateljima je uputio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Jasmin Hasić rođen je u Srebreniku 11. februara 1985. godine, a publiku je osvojio raskošnim muzičkim talentom.

U „Zvezdama Granda“ takmičio se u sezoni 2013/2014, a kako je tada izjavio, nikad nije imao veću tremu nego tada. Kako je govorio, ni predispitna trema ne može se mjeriti s ovom takmičarskom.

„Najteže mi je bilo u četvrtom krugu kada su zavjese sklonjene. Najviše sam strepio od mišljenja Dragana Stojkovića Bosanca“, izjavio je Jasmin nakon završetka takmičenja.

Jasmin je studirao bosanski jezik na Filozofskom fakultetu, a hobi mu je bio pecanje.

„Uglavnom nešto upecam, rijetko se vratim praznih ruku“, govorio je.

Njegovi muzički uzori su bili Safet Isović, Šaban Šaulić, Šerif Konjević…

„Ima mnogo pjevača čiji rad cijenim, a u posljednje vrijeme kad se opuštam, volim da slušam Balaševića“, izjavio je pjevač prije nekoliko godina.

Nakon završetka takmičenja, Hasić je snimio i pjesmu pod nazivom „Urmla je ljubav“, za koju je sam napisao tekst i muziku:

“Zvezde Granda” nisu prvo muzičko takmičenje na koje se Jasmin prijavio. Bolji poznavatelji folk muzike sjetit će se ovog nadarenog mladića iz takmičenja “Folk Show”, gdje je pobijedio 2005. godine.

– Kroz druženja sam shvatio da sam talentovan za pjevanje, iako tada nisam previše u to vjerovao. Ali, kada bi se okupilo društvo i svi bismo nešto pjevali, ja sam malo odskakao od ostalih. Bio sam amater kada su me drugi prijavili na “Folk Show”. I danas sam amater, ali tada baš nisam vjerovao u sebe. Talent sam naslijedio od oca. On je baš muzikalan – tako je govorio Jasmin, time, još jednom pokazujući svoju skromnost u raskoši talenta.

Iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama, a Jasminovoj duši vječni rahmet.

Objava Supruga preminulog pjevača Jasmina Hasića: Pola mene danas ode s tobom pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: srebrenik

Izvor https://tkportal.ba/