Suknja: 30 fantastičnih kombinacija za 30 dana proljeća

Suknja je jedan od najprivlačnijih i najženstvenijih komada garderobe i to je zaista neosporno. Tako praktična i ultra funkcionalna, rado je nosimo u mnogobojnim prilikama, a neka vam sljedećih trideset fantastičnih modela služe za inspiraciju tokom proljetne sezone.

Visoki struk


Suknja sa visokim strukom idealna je za sve prilike, a tako je zahvalna za kombinovanje. Upravo taj visoki struk ono je što je čini tako poželjnom i modernom, a postoji model baš za svaku figuru. Osim toga, ovo je i model suknje koji vam na veoma jednostavan način može pomoći da izgledate vitkije i više.

Suknja na preklop


Suknje na preklop već više sezona su jedan od popularnijih modela, a ako volite haljine na preklop, onda ste sigurno pristalica i ove suknje. Veoma lako je možete kombinovati sa košuljama i bluzama, a što se tiče dužine, potrebno je da je prilagođavate prigodi u kojoj ovu suknju želite da nosite.

Suknja olovka kroja


Ona je tako jednostavna, a tako privlačna. Suknja olovka kroja najelegantniji je model suknje koji možete nositi, a odgovara svim prigodama. Kada je riječ o poslovnom stajlingu, onda (u najvećem broju slučajeva) dominira jednobojna suknja olovka kroja. Međutim, da biste izgledale veoma upečatljivo, možete birati i modele koji su ukrašeni zanimljivim detaljima.

Cvjetni detalji


Naravno, proljetna sezona sigurno je nezamisliva bez cvjetnih detalja, a ovo je i jedan od najpopularnijih dezena svih vremena. Veoma lako ga možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a suknja olovka kroja samo je jedan od načina da to uradite. Možete je kombinovati sa svim drugim komadima garderobe, ali bi ipak bilo dobro da ne pretjerujete sa miješanjem sa drugim vrstama uzoraka.

Teksas suknja


Veoma popularna tokom proljetne sezone, teksas suknja komad je garderobe koji je i više nego poželjan u neformalnim prilikama, a određene modele možete nositi čak i na posao. Ovo je veoma svestrana suknja te nećete pogriješiti čak ni ako je kombinujete sa patikama.

Suknja A kroja


Veoma sofisticirana, elegantna i privlačna, suknja A kroja stvara fantastičnu siluetu, a u zavisnosti od modela i dužine, možete je nositi u tako mnogo prilika. Ovo je odličan model suknje koji vam može pomoći da prikrijete i određene nedostatke na tijelu (posebno ukoliko imate izražene butine). Generalno, odlična je za kombinovanje sa bluzama.

Moderna boja


Ljubičasta je uvijek poželjna, a veoma je praktična za kombinovanje. Ukoliko birate nešto svjetlije nijanse ove boje (primjera radi: svjetlija boja jorgovana ili pastelna boja lavande), odlično ćete uraditi ako ih kombinujete sa tamnijim i neutralnim nijansama. A suknja u ovoj boji sigurno će vam pomoći da na najlakši način osvježite svoj stajling ovog proljeća.

Tufne


Te zanimljive tačkice! Bilo da je riječ o većim ili manjim, tufne su jedan od trendova koji je uvijek prisutan, a u zavisnosti od komada garderobe koji nosite, one vam mogu pomoći i da na najlakši način skrenete pažnju sa određenog problematičnog područja na tijelu. Suknja sa tufnama odličan je način da ovaj trend nosite tokom proljetne sezone, a neće pogriješiti ni ako je kombinujete sa drugim uzorcima (kao što su sitne pruge).

Cvjetna midi suknja


Pričajmo malo o najboljoj dužini suknje! E pa, to je (bila, ostala i biće) midi suknja. A ako se radi o lepršavoj midi suknji, onda je to pun pogodak. Tako svestrana i privlačna, ovo je suknja koju možete nositi baš u svim prilikama, a može vam pomoći da izgledate veoma moderno. Kao jedna od veoma lijepih i privlačnih opcija, svakako je midi suknja sa cvjetnim dezenom.

Omiljeni karneri


Karneri uvijek izbijaju u prvi plan tokom proljente sezone (mada nećete pogriješiti ni ako ih nosite bilo kada i na bilo čemu), a jako su privlačni i moderni. Možete ih nositi na mnogo načina (sigurno imate bar jednu košulju sa karnerima), a suknja je definitivno jedan od njih. Bez nekih većih problema, možete je uvrstiti u svakodnevni stajling, a što se tiče kombinovanja i tu su opcije i više nego mnogobrojne.

Asimetrični kroj


Nešto blaži i suptilniji asimetrični kroj pomoći će vam da izgledate par centimetara viši, ali će ujedno i odvući pažnju sa određenih dijelova tijela koji vam predstavljaju problem. Postoji više modela suknje asimetričnog kroja, a možda je i najbolje da birate one koji sežu do koljena ili ispod, jer će odgovarati većini prilika u kojim ih možete nositi.

Pastelne boje


Pastelne boje su tako nježne i privlačne, a tokom svake proljetne sezone izbijaju u prvi plan. Ukoliko želite da ih nosite i ovog proljeća, suknja u nekoj od pastelnih nijansi definitivno je odličan izbor (bez obzira na model suknje).

Crna suknja


Sigurno ne postoji žena koja u svom ormaru nema bar jednu crnu suknju. Poput male crne haljine, isto tako i crnu suknju možete nositi u mnogobrojnim prilikama, a samo je potrebno da obratite pažnju na model. Ovaj model ravnog kroja veoma je privlačan, a sigurno vam može pomoći da imate veoma upečatljiv stajling.

Plisirana suknja


Proljeće je sigurno nezamislivo bez dobre, stare plisirane suknje. Tako praktična i udobna, ona zauzima posebno mjesto u stajlingu skoro svake žene. Plisirana suknja veoma je zgodna za kombinovanje, a upravo taj lepršavi efekat daje joj dašak elegancije i glamura. Pored toga, plisirana suknja je veoma zahvalna i za kombinovanje sa mnogim drugim komadima garderobe.

Mini suknja


Jeste, stoji, mini suknju ne može nositi baš svaka žena, ali i to dosta zavisi od modela same suknje. Obično je nosimo tokom toplijih dana, ali kada su u pitanju svježiji proljetni dani, mini suknju možete kombinovati i sa čizmama od velura, a koje sežu iznad koljena.

Tamno karirana


Karirana suknja idealna je za poslovne prilike, posebno ako se radi o suknji olovka kroja. Međutim, ukoliko baš i niste pristalica svjetlijeg kariranog uzorka, onda ćete se sigurno odlučiti za tamniju varijantu. Prednost tamnog kariroanog uzorka je što ga možete kombinovati sa svjetlijim nijansama, a sam uzorak može vam pomoći da izgledate i malo vitkije.

Ženstvena i lepršava


Lepršava suknja odličan je izbor za sve neobavezne, ali i za određene svečane prilike. Doduše, u zavisnosti od dužine i modela, možete je nositi čak i na posao. Ona je veoma ženstvena i privlačna, a jako dobro je možete iskombinovati sa raznim modelima bluza, majica i košulja.

Suknja na kopčanje


Mada su dugmad rezervisana za košulje, kapute i mnoge druge komade garderobe, često ćete ih vidjeti i na suknjama. Bilo da se radi o tome da li su funkcionalna ili imaju dekorativnu ulogu, sigurno će privući pažnju. Što se tiče ovog modela suknje, dugmad mogu biti naprijed, nazad ili sa strana. Ako birate suknju koja ima dugmad naprijed, upravo ti mali detalji mogu vam pomoći da izgledate vizuelno viši.

Crvena suknja


Ukoliko vam je cilj da se istaknete u odnosu na okolinu, onda birajte crvenu suknju. A ako želite da je nosite u poslovnim prilikama, onda neka to bude crvena suknja olovka kroja. Bez problema je možete kombinovati sa crnim komadima garderobe – kombinacija koja je uvijek ultra moderna i privlačna.

Suknja na vezivanje


Ovaj model mini suknje sigurno ne možete nositi u svim prilikama, ali definitivno možete tokom toplijih proljetnih dana. Iako je možda neće nositi baš svaka žena ove sezone, mini suknja na vezivanje jedan je od najboljih načina da pokažete te divne noge, ali i da izgledate veoma urbano.

Midi suknja


A ukoliko baš i niste pobornica i ljubiteljka cvjetnog dezena, onda birajte jednobojnu midi suknju. Crna je sigurno uvijek odličan izbor, što zbog svoje funkcionalnosti, a što zbog svestranosti. Sigurno je možete nositi u svim prilikama, bilo da se radi o poslu, kafi sa prijateljicama ili rođendanskoj zabavi. Pored toga, možete je i veoma lako kombinovati sa komadima garderobe koji na sebi imaju printove.

Strogo poslovna


Karneri se ne moraju nalaziti samo na donjem dijelu suknje. Jedako su privlačni i ako se nalaze na drugim dijelovima, a ako birate suknju olovka kroja sa karnerima, možete je nositi u svim prilikama (posebno na posao). Takođe, ako se na samoj suknji nalazi manje karnera, onda je možete kombinovati sa majicama i bluzama koje imaju karnere (u suprotnom biste mogle izgledati jednolično).

Privlačni romb


Priznajemo, rombove najčešće vidimo na muškim čarapama, ali ovaj dezen nikako ne bi trebalo potcijeniti. Zašto? Pa, iz jednostavnog razloga što ovaj dezen djeluje poput optičke varke, jer može skrenuti pažnju sa problematičnih dijelova tijela (kao što su butine, a ako birate suknju sa visokim strukom, onda i sa stomaka) i pomoći vam da izgledate malo vitkije.

Šefica u duši


Budite prava šefica dana, sezone, godine! Da, baš tako! Birajte suknju olovka kroja sa visokim strukom (neka to bude tamnija nijansa) te je kombinujete sa privlačnim bluzama ili košuljama sa mašnom (ovdje se držite blagih pastelnih nijansi). Moderno, privlačno, elegantno, damski i idealno za posao!

Kožna suknja


Iako su kožne suknje veoma popularne tokom zimske sezone, možete ih veoma lako uvrstiti i u proljetni stajling. Crna sigurno jeste među najpopularnijima, ali idite korak dalje i podignite svoj stajling na viši nivo tako što ćete birati kožnju suknju u nekoj od drugih boja. Što se tiče dužine, do koljena sasvim je dovoljno.

Ultra efektna


Suknja asimetričnog kroja zaista je ultra efektan komad garderobe, a veoma lako je možete uvrstiti u svakodnevni stajling. Ovdje je samo potrebno obratiti pažnju na izrez, jer vam sigurno nije cilj da on bude previše dubok. Što se tiče kombinovanja, ukoliko se radi o malo široj suknji, onda birajte majice uz tijelo ili nešto uže bluze i košulje.

Karirana suknja


Ne, karirana suknja ne mora biti rezervisana samo za poslovne prilike. Postoje i modeli koje možete nositi u opuštenim varijantama, a jedan od njih je i blago plisirana karirana suknja sa visokim strukom. Pogodna je za kombinovanje sa mnogo drugih komada garderobe, a s obzirom na to da je riječ o nešto širem modelu, neka vam gornji dio kombinacije bude malo uži, jer ćete na taj način stvoriti proporciju između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Neizbježna čipka


Sigurno imate bar jedan komad garderobe koji na sebi ima čipku (ili je u potpunosti od ovog vanvremenskog materijala), a ukoliko je to slučaj, onda i znate koliko je čipka svestrana i kako vam može pomoći da izgledate veoma moderno i urbano. Suknja olovka kroja sa detaljima od čipke samo je jedan od odličnih načina da ovaj materijal nosite tokom proljetne sezone, a sigurno će privući pažnju i pomoći vam da izgledate veoma privlačno.

Rese


Rese su veoma popularan proljetni trend, bez obzira da li se odlučite da ih nosite u vidu asesoara (narukvice, torbe sa resama i slično) ili pak na nekom komadu garderobe. Suknja sa resama odličan je način da nosite ovaj trend, a koji (u zavisnosti od toga gdje se nalazi) može odvući pažnju sa problematičnog dijela tijela.

Boho


Popularni ljetni stil veoma lako možete uvrstiti i u proljetni stajling, a gypsy boho suknja sigurno je jedan od najboljih izbora. Veoma moderna i poželjna, možete je nositi u svim opuštenim prilikama koje ne zahtijevaju formalni stajling.

Autor: minimagazin.info