Studentica detaljno opisala što joj je učinio oženjeni profesor: ‘Uhvatio me za struk…’

Prije nepuna 24 sata na Redditu je opisano navodno iskustvo studentice, koja je doživjela neprimjerene postupke od strane njenog profesora.

“Primijetila sam na fakultetu da profesor koji mi predaje ima čudne pokrete i poglede prema meni. Znalo se dogoditi da me uhvati za struk prilikom prolaska pored mene, nabija mi se iza leđa prislanjajući svoje tijelo na moju stražnjicu te na predavanjima mi upućuje nekakve poglede, a da samo napomenem, tip je oženjen”, opisala je studentica i dodala kako je profesor već na lošem glasu.

“Oženjeni profesor na lošem glasu”

“Unatoč svemu tome saznalo se da je profesor na lošem glasu zbog spavanja sa svojim studenticama i seksualnog uznemiravanja. Postao je jako neugodan, što napraviti, savjeti?” upitala je studentica.

Ilustracija, Foto: Pexels/Vanessa Garcia

Iako se čini da studentica nije iz Hrvatske, u komentarima su se javile one koje su posumnjale kako je riječ o profesoru s nekog od fakulteta u Hrvatskoj, a neke su opisale svoja neugodna iskustva.

“Odnos sa studenticama da, ali ne ljigavo ponašanje”

Javili su se i mnogi muškarci, koji su sami poručili kako je takvo ponašanje nedopustivo te su studenticu uputili da kaže svojim roditeljima, prijateljima, ali i da se obrati fakultetu radi zaštite.

“Ja bih se obratio nekom nadređenom, prodekanu/dekanu ili kome već”. “Svu hrabrost koju imaš skupi i reci svima kojima možeš. Roditeljima, prijateljima, kolegama na faksu, dekanu, kolegama profesorima, čistačicama”, “Bila u sličnoj situaciji, otišla prodekanici za nastavu, ispalo je da je bilo cura koje su doživjele još gore situacije i sramile su se reći, dok nije prva. Frajer je momentalno udaljen od predavanja i više ga nisam vidjela”, “Skupi hrabrosti i prijavi ga na faksu, ako te ne dožive, zaprijeti medijima, na to trzaju odmah”, “Kretene treba smjestit na svoje mjesto. Ali da se razumijemo, podržavam s**s sa studenticama, samo ne podržavam ljigavo ponašanje”, neki su od komentara ispod objave.

Nažalost, u komentarima su se javile i žene koje su radile kao konobarice, a koje su česta meta nedoličnog ponašanja muškaraca. Problem su rješavale tako da bi se obratile šefovima, ali i potražile drugi posao.

 

Objava Studentica detaljno opisala što joj je učinio oženjeni profesor: ‘Uhvatio me za struk…’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.