Stigao je snijeg, u BiH upaljen meteoalarm zbog 2 meteorološke pojave: Sladić otkriva gdje će i koliko danas i sutra padati u BiH!

Jutros je djelomično vedro u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje je oblačno. Padavine su registrovne u Hercegovini, zapadu, jugozapadu i lokalno u centralnim područjima Bosne. Danas u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarim, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C)

Bjelašnica -2; Sanski Most 4; Banja Luka i Bijeljina 5; Gradačac, Ivan-sedlo i Zenica 6; Doboj 7; Livno 8; Bugojno 9; Grude i Sarajevo 10; Bihać, Mostar i Trebinje 12; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 923hPa, za 21hPa je manji od normalnog i opada.

Snijeg je zabijelio i region, na Bledu već uveliko pada a prema prognozama meteorologa Nedima Sladića danas se očekuje u višim predjelima naše zemlje, dok će u noći na ponedjeljak padati i u nizinama. Ne očekuje se formiranje većeg snježnog pokrivača, ali će osjetno zahladnjeti u danima ispred nas.

U našoj zemlji upaljen je i meteoalarm zbog udara vjetra i očekivanih količina padavina u narednom periodu, prenosi Source.

Izvor: haber.ba