SRC AJDINOVIĆI među najpopularnijim odmaralištima u Bosni i Hercegovini

Zbog brojnih sportskih terena i raznovrsnog sadržaja, za kratko vrijeme svrstao se među najatraktivnija i najpopularnija odmarališta u Bosni i Hercegovini ali i regionu.

Posljednje dane novembra iskoristili smo da posjetimo Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići i uvjerimo se u sve njegove ljepote i činjenicu da je SRC AJDINOVIĆI među  najpopularnijim odmaralištima u Bosni i Hercegovini ali i regionu.

Ovu posjetu smo iskoristili da razgovaramo sa  PR SRC Ajdinovići Melinom Karahmetović, koja nam je u ljubaznom intervjuu govorila o protekloj sezoni, aktuelnostima u centru, kao i o budućim aktivnostima i planovima….U nastavku pročitajte cjelokupni razgovor…

 

       PR Centra Melina Karahmetović

 

Mnogi su čuli za SRC Ajdinovići, ali evo za one koji možda nisu, recite nam neke osnovne informacije o SRC AJDINOVIĆI? 

Prvi i jedini ALL INCLUSIVE CENTAR U BiH, Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići na području opštine Olovo.

Kompleks je sagrađen 2014. godine a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem naši gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini.. Zbog brojnih sportskih terena i raznovrsnog sadržaja, za kratko vrijeme svrstao se među najatraktivnija i najpopularnija odmarališta u Bosni i Hercegovini.

Danas smo, ponosni svjedoci, da odlična ideja i timski rad grade trajnost i vizuelni identitet, kakav možete vidjeti i osjetiti u Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići.

 

   

 

Pošto nosi prefiks sportski i rekreativni, koje su to sve aktivnosti koje vaš centar pruža gostima?

Za trenutke rekreacije i relaksacije na raspolaganju su sportski tereni za odbojku, košarku i fudbal uz obezbjeđenu opremu.

Za podizanje adrenalina tu su paintball i vožnja quadom. Osim rekreacije u bazenu, gosti imaju priliku da se zabave stolnim fudbalom, bilijarom ili pikadom.

Također, kompleks raspolaže sa prostorom za jahanje konja za djecu i odrasle te se navedena usluga smatra najprimamljivijom i najtraktivnijom.

Za sve ljubitelje sporta, rekreacije i uživanja te naše posjetioce, buduće saradnike, klijente od aprila mjeseca je na raspolaganju i stadion.

Stadion širine 50m a dužine 95m, dodatno je uljepšao cjelokupni izgled centra a svakako i obogatio našu uslugu. Vrhunska umjetna ,,ultraspin,, trava sa UEFA certifikatom, ocjenjena je sa maksimalne 2 zvjezdice od strane UEFE.

Ujedno, to je bio poziv svim bosanskohercegovačkim fudbalskim klubovima, trenerima kao i omladini da upravo SRCA bude mjesto za njihove buduće pripreme, sportske aktivnosti, rekreaciju i relaksaciju.

Kvalitet usluge i zadovoljan gost su prioritet našeg poslovanja.

 

   

 

Primjetili smo posebno uređeno dječije igralište. Da li ostavrujete saradnju sa školama pošto su ovdje izvanredni uslovi za školu u prirodi?

Možemo se pohvaliti činjenicom da smo rado birana destinacija za realizaciju školskih ekskurzija kao i sportskih priprema mnogobrojnih klubova koji su na samom početku prepoznali kvalitetu sadržaja Sportsko rekreativnog centra Ajdinovići.

Sportski tereni uz našu opremu,obilazak farme uz edukaciju, šetnja prirodom uz pratnju animatora, društvene igre te druženje sa vršnjacima kao i slobodne aktivnosti su samo jedan od razloga da postanete dio našeg S.R.C.A.

Osluškujući želje roditelja, nastavnika i profesora u okviru projekta škola u prirodi osmislili smo poseban program kako bi djeca tokom boravka maksimalno uživala.

 

 

Sigurno mnogi vaši gosti se odluče i prenoćiti, pa nam recite kakvi su smještajni kapaciteti i gastro ponuda u vašem centru?

Višednevni all inclusive aranžman podrazumjeva minimalan boravak 48h te raspolažemo sa različitim tipovima smještaja:

  • Hotel
  • Bungalovi
  • Hostel
  • Luksuzni apartmani

Obzirom na all inclusive aranžman gosti uživaju u jedinstvenoj usluzi višednevnog boravka: neograničena konzumacija hrane i pića, grill, picerija, korištenje spa centra ( bazen, jacuzzi i 2 saune), sportski tereni uz našu opremu, stolni fudbal, bilijar, pikado…

Prepoznatljivi bosanski specijaliteti spremljeni po staroj, provjerenoj recepturi su poseban dio naše ponude. Švedski stol obogaćen raznovrsnim izborom domaće hrane mami poglede i čini da se osjećate kao kod kuće.

Ukoliko ste ljubitelji ćevapa ili pizze gosti imaju priliku posjetiti grill ,,Usput,, ili piceriju ,,Ajdinka,, i uživati u slasnim zalogajima s prelijepim pogledom na prirodni ambijent našeg S.R.C.A

 

   

 

Kako ste zadovoljni proteklom godinom, da li je bilo gostiju i ko su ustvari bili vaši gosti, zapravo šta se sve dešavalo u proteklih godinu dana u SRC Ajdinovici?

Protekla godina u Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići je bilo više nego uspješna. Možemo se pohvaliti činjenicom da smo sa sigurnošću bili omiljena destinacija za realizaciju godišnjih odmora te povratak gostiju od ranije je pravi pokazatelj da posao ide u pravom smjeru.

Iza nas je uspješno realizovan projekat Škola u prirodi za mnogo osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine a ono što je obilježilo jesenski period je svakako Dan prosvjetnih radnik preko te smo ugostili 800 učitelja i nastavnika iz čak 26 osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine.

Svakako ne zaboravljamo i naše goste iz inostranstva ali i susjednih zemalja, Hrvatske, Srbije, Crne Gore koji, kako kažu, se rado vraćaju u pravu domaćinsku atmosferu i savršenu uslugu našeg Centra.

 

   

 

Tokom čitave godine ste imali posebne pogodnosti za vaše goste, ali evo pošto se približavaju novogodišnji praznici i zimski dani, šta ste pripremili za vaše goste?

Svaka naša ponuda je formirana pomnim osluškivanjem želja i zahtjeva naših gostiju te smo pored redovnih ponuda, ovaj period upotpunili i akcijskim sniženjima na dnevni ali i višednevni all inclusive aranžman kao i našu standardnu ponudu uz kupovinu kupona putem ekupona, city deala ali i ponuđača/ saradnika iz Hrvatske, Slovenije.

Povodom dočeka Nove godine kreirana je ponuda za noćenje za svaki tip smještaja te smo oduševljeni činjenicom da su gosti prepoznali kvalitet usluge i za najbitniji datum odabrali Sportsko rekreativni centar Ajdinovići.

Radujemo se zimskom periodu i čaroliji koju donosi zima te već imamo rezervisano zimovanje za nekoliko sportskih škola, čiji su učitelji, treneri prepoznali nas kao destinaciju koja obećava savršen odmor.

 

   

 

I za kraj,,.kakvi su planovi i ciljevi u budućnosti što se tiče SRC Ajdinovici?

Unaprijeđenje i razvoj sportsko-rekreativnog i kulturnog sadržaja su svakako bili primarni ciljevi prilikom izgradnje samog Centra.

Obzirom na brojnost gostiju već smo pri kraju realizacije proširenja smještajnih kapaciteta hotelskog smještaja, koji podrazumijeva dodatne 22 sobe sa pogledom koji relaksira misli.

Postepeno postali smo sinonim za odmor iz snova.

Nastavljamo graditi snove osluškujući želje gostiju koji imaju namjeru biti dio bosanskohercegovačke uspješne priče. Ugostiteljstvo iziskuje ljubav prema radu, odgovornost, predanost i dostupnost u svakom momentu. Raditi sa različitim karakterima koji imaju isti cilj, biti tim i na kraju postati jedna porodica. To je formula za uspješan rad.