‘Spavala sam s njim pa saznala da mi je polubrat! Taj monstrum oplodio je moju mamu i još barem 20 žena…‘

Žena iz Connecticuta ispričala je za CNN kako se užasnula otkrićem da je nesvjesno spavala sa svojim polubratom nakon što je mamin liječnik za neplodnost potajno upotrijebio vlastitu spermu kako bi oplodio svoje pacijentice.

Victoria Hill (39) rekla je da je ostala ‘traumatizirana‘ nakon što je shvatila da je nesvjesno počinila incest sa svojim dečkom iz srednje škole.

Hill je među najmanje 23 osobe koje tvrde da su začete pomoću sperme oženjenog liječnika Burtona Caldwella, bez znanja njihovih roditelja. Caldwell je prevario Victorijinu majku Maralee, rekavši joj da će sperma doći od anonimnog studenta medicine.

Hill je za CNN ispričala kako je saznala da njezin otac s kojim je živjela čitav život nije i njezin biološki otac tek kada se podvrgnula testu 23andMe.

Pričala je svoju priču na 20-godišnjem srednjoškolskom okupljanju na kojem je bio njezin bivši dečko koji je primijetio sličnosti u svojoj situaciji. Odlučio je napraviti isti genetski test i bio je užasnut kad je dobio rezultat.

Hill je rekla da je od svog bivšeg dečka dobila poruku u kojoj je pisalo: ‘Ti si moja sestra‘. 

‘To me tjera da se osvrnem na cijelo svoje srednjoškolsko iskustvo kroz potpuno drugu prizmu‘, rekla je Hill za novine. 

‘Samo ću to reći, bila sam intimna sa svojim polubratom.‘

Hill je također otkrila da je pohađala osnovnu školu s još jednim polubratom i polusestrom te da je često posjećivala lokalni delikatesni restoran čiji su vlasnici blizanci koji su također njezina polubraća.

‘Sada gledam slike ljudi i mislim, pa, ako mi on može biti brat, svatko bi mi mogao biti brat.‘ 

Hill je rekla da je razmišljala o tužbi liječnika, ali joj je rečeno da nejasni zakoni o prijevarama u vezi s plodnošću znače da nema mnogo temelja za to.

Naime, trenutačno ne postoje savezni zakoni koji se bave tim pitanjem i samo 13 država ima takvu zaštitu.

Međutim, to nije bilo dovoljno da od toga odvrati socijalnu radnicu Janine Pierson, jednu od Hillovih polusestara, koja sada pokreće postupak protiv umirovljenog liječnika.

Pierson je vjerovala da je jedinica dok nije pristupila testu 23andMe 2022. godine.

‘Cijeli moj život je stao‘, rekla je za CNN, otkrivajući da je tu vijest morala priopćiti i svojoj mami.

‘Obje smo samo plakale nekoliko minuta jer smo se osjećale zlostavljanima. To ne bi trebao biti divlji zapad gdje liječnici mogu raditi što god žele‘, dodala je Pierson koja se odlučila suočiti se sa svojim biološkim ocem, koji je u međuvremenu odustao od svoje prakse.

‘Nije se ni na koji način ispričao‘, rekla je Pierson, dodajući da nije poricao korištenje vlastite sperme dok je 1980-ih radio u klinici u New Havenu. 

Ali je priznao da ‘nikada nije razmišljao o tome da je trebao… da će biti toliko djece i da će to imati bilo kakav utjecaj na nas‘, rekla je Pierson.

Tvrdila je da je ta interakcija bila neugodna, dok je umirovljeni liječnik ispitivao koliko unučadi ima i što je ona napravila od svog života, ‘kao i koliko sam inteligentna, zapravo‘, rekla je Pierson.

Više od 30 liječnika diljem zemlje uhvaćeno je ili optuženo da su potajno koristili vlastitu spermu za oplodnju svojih pacijenata, navodi list, iako neki tvrde da znaju za najmanje 80 liječnika koji su činili isto.

Izvor