Soda Sisecam donirala 100.000 KM zdravstvenom sistemu Tuzlanskog kantona

 

Povodom izražene volje i spremnosti Sode Sisecam iz Lukavca (SSL) da doniranjem 100.000 KM zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona pomognu borbu protiv zaraze corona virusom, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, ministrica zdravstva Dajana Čolić i ministar privrede Asmir Hasić, primili su danas u posjetu generalnog direktora SSL-a Sefu Ozincegedika sa saradnicima.

 

„Prije svega želim izraziti riječi zahvale za cjelokupnu pomoć koju je Turska uputila narodima Bosne i Hercegovine. Istovremeno u ime Vlade Tuzlanskog kantona, Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli i Doma zdravlja Lukavac, želim se kompaniji Soda Sisecam Lukavac, ali i cijeloj Sisecam grupaciji, zahvaliti za ovu veoma vrijednu donaciju“, kazao je premijer Tulumović ističući da je ovo primjer lokalne osviještenosti i društvene odgovornosti jedne globalne kompanije.

„Veliki je značaj ove donacije, jer prijatelji se u nevolji prepoznaju, a ovom donacijom spašavaju se životi i zdravlje građana Tuzlanskog kantona“, zaključio je premijer Tulumović.

Današnja donacija, ukupne vrijednosti 100.000,00 KM, bit će, prema želji donatora, podijeljena u omjeru 30.000,00 KM Domu zdravlja Lukavac i 70.000,00 UKC-u Tuzla.

„Ovo je primjer naše socijalne odgovornosti. Svjesni smo da se radi o skromnim sredstvima, ali nama je čast da smo u mogućnosti pomoći i nadamo se da će to biti makar mali doprinos cjelokupnom trudu kojeg Vlada Tuzlanskog kantona u saradnji sa svim pratećim institucijama ulažu u borbi protiv pandemije“, kazao je direktor Ozincegedik, te dodao da je sreća u cijeloj ovoj situaciji da Tuzlanski kanton na čelu ima jednog uvaženog i priznatog ljekara.

Danas je također rečeno da je kompanija Soda Sisecam i njihovu Vilu u Lukavcu stavila na raspolaganje lokalnim vlastima, za slučaj potrebe za karantinom.

Također ova kompanija je u svom proizvodnom procesu provela sve preporuke zaštite i socijalne distance, te ni u jednom momentu nisu razmišljali o otpuštanju svojih radnika.

Na kraju sastanka, ova prilika je iskorištena i da se premijer i Vlada upoznaju sa efektima koje pandemija neminovno ostavlja i na poslovanje ove kompanije.

 

(RTV TK)

The post Soda Sisecam donirala 100.000 KM zdravstvenom sistemu Tuzlanskog kantona appeared first on Objektivno.