Smajo Mandžić: Naser Orić je dobro, nije priključen na respirator

 

Ratni komandant Srebrenice Naser Orić, zbog zaraze koronavirusom, već treći dan nalazi se na liječenju na Klinici za plućne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Tuzla.

Klinika je izvan kruga UKC-a, smještena u naselju Slavinovići i, u najvećem dijelu, pretvorena je u COVID bolnicu.

– Samo prije nekoliko noći smo bili zajedno i Naser nije osjećao nikakve simptome. Ja sam koronu prebolovao u decembru, tako da nisam bio prenosilac virusa. U kontaktu sam sa njim i on se osjeća dobro, premda ima obostranu upalu pluća. Naravno, na klinici gdje je smješten, pod punom je pažnjom ljekara i ono što sam saznao od ljekara njegov oporavak ide dobro – kazao je za Politicki.ba Smajo Mandžić, srebrenički prijatelj i saborac Nasera Orića.

Inače, prije desetak dana, Orić je u razgovoru za naš portal ispričao da je jedan od članova njegove uže porodice, zbog težeg oblika zaraze koronavirusom, u to vrijeme bio smješten na klinici u Podhrastovima u Sarajevu ali da je oporavak tog člana porodice, išao dobro.

Smajo Mandžić je kazao da Orić, iz razumljivih razloga, ovih dana ne odgovarao na telefonske pozive mnogih koje je interesiralo njegovo zdravstveno stanje i moli ih za razumjevanje.

– Zovu me naši ljudi iz Amerike, širom Evrope interesirajući se kako je Naser. Poručujem svima da se Naser dobro osjeća i da su priče kako se nalazi na respiratoru apsolutno izmišljene – poručio je Mandžić.

Izvor: haber.ba