Skandal na štetu bh. reprezentacije: Kasne vize za Kazahstan, Zmajevi propuštaju važan trening!

U NSBiH i reprezentaciji su šokirani zbog pomjeranja leta za Kazahstan.

Bh. reprezentacija i vodstvo Saveza trebali su u ranim jutarnjim satima (8.00h) poletjeti za Kazahstan, ali je let otkazan i pomjeren za 15 sati. Razlog je propust NSBiH, “diverzija” ili “igranka” Kazahstana. U NSBiH sumnjaju da je to “predigra” našeg domaćina, koji želi pod svaku cijenu do bodova.

Nakon brojnih otkaza u bh. reprezentaciji, Kazahstanci prave kalkulacije koje vode do baraža. Naime, NSBiH je obaviješten da ulazne vize za Kazahstan važe od 7., a ne od 6.oktobra. Kako je i vremenska razlika od nekoliko sati, “Zmajevi” će zbog prolongiranja leta izgubiti jedan trening.


Foto: NFSBiH

Kako ne bi čekali nekoliko sati na aerodromu, odlučeno je da se iz Sarajeva, umjesto u 8 h, poleti u 15 sati. Računajući dužinu leta i vremensku razliku između BiH i Kazahstana, bh. ekspedicija će sletjeti u kazahstansku prijestolnicu negdje iza ponoći. Od kad važe ulazne vize.

Predsjednik Vico Zeljković odmah je potpisao protestno pismo UEFA-i, jer smatraju da Kazahstan nije postupio u duhu “fair playa”.

Upitno je koliko će ovaj skandal utjecati na atmosferu među Zmajevima i da li će to bh. reprezentativcima biti dodatni motiv da Kazahstancima na terenu odgovore na najbolji način.

(Sportske.ba)

The post Skandal na štetu bh. reprezentacije: Kasne vize za Kazahstan, Zmajevi propuštaju važan trening! appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba