Sjećate li se ove bosanske pjevačice: Sanela je nekada žarila i palila estradom

Sanela Sijerčić je rođena 24. 09. 1976 u Sarajevu. Završila je zubotehničku školu i telekomunikacije.

Još kao dijete je ispoljavala vrlo izražen talenat za muziku, uz podršku oca i majke u osnovnoj školi je počela pjevati prvo u horu pa kao voklani solista. Dalje nastavlja sa KUD “Saobraćajac” i putuje u mnoge gradove u ex Yu kao vokalni solista sa orkestrom. Uporedo se i bavila manekenstvom i nosila kreacije tadašnje Mure. Odatle i njeno elegantno držanje i hod.. što joj je dalje na estradi jako valjalo.

Prijavljuje se na Ven-ovu audiciju 1991, gdje su u žiriju bili A. Zuković, Lj.Aličić,M.Durić…i dolazi do finala ali 92 počinje rat. Ni to je ne spriječava da se i dalje bavi pjevanjem. Prvu pjesmu “Jorgovani” snima u ratnom studiju Bubamara na Dobrinji. Počinje da sarađuje sa TvBiH i tu snima nekoliko pjesama (patriotskih) kao i ljubavnih. U ratu je dobila i nadimak princeza zbog istoimene pjesme “Princeza”, potom snima “Lijepa li si Bosno moja” koju sada djeca izvode na skolskim priredbama, “Sajo,sarajlijo”ali ubjedljivo je u to vrijeme bila najslušanija zbog pjesme “Komšija”.

Vrlo atraktivna i pjevački sve bolja i bolja u punom zanosu radi i sarađuje sa eminentnim bendovima i poznatim menađerima na estradi Saradnju nastavlja sa produkcijskom kućom IN TAKT gdje snima pjesmu “Srce od papira” pa “Evo rane” tu staje njena karijera.

Nakon toga se vraća na estradu, ali to sve prekida iznenadna smrt njene majke. Ponovo se vraca na estradu s pjesmom “Bivša draga”, nažalost umire joj otac. Sanela je doživjela emotivni krah, što se i odrazilo na njen daljnji angažman na estradi.

U arhivi BHRT se nalazi dosta njenih tonskih zapisa sa otpjevanim sevdalinkama kao i video zapisa. Sanela se trenutno posvetila porodici, ali se nije odrekla muzike, i planira u bliskoj budućnosti nove projekte