Tuzlanski kanton bogatiji za 13 beba

*** MUP TK –  U proteklu 24 sata javnih crvenih i mirno je zatražio dva puta, očevid je izvršio 10 krivičnih djela, a dogodilo se u 10 saobraćajnih nesreća.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 13 beba, osam dječaka i kućna djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJAAkciji dobrovoljnog darivanja krvi možete odabrati svaki radni objekat u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

*** ELEKTRODISTRIBUCIJA  – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snabdijevanju električnog energija na području:

Grada Tuzle:

 – u ulici: Alekse Šantića u vremenu od 08:30 do 10:30 sati,

– u ulici Husinski Rudara u vremenu od 11:30 do 13:30 sati.

Opštine Banovići u naselju Pribitkovići u vremenu od 09:15 do 15:30 sati.

Općine Sapna u dijelu naselja Kraljevići u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA –  Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.
Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.
Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

NAPOMENA : Svim građanima preporučeno je pošaljivanje mjere i uputa koja je povezana za prevenciju protiv moguće pojave virusa Korone i koji je dovoljan od strane saveznog zavoda za javno zdravstvo.
-Još je uvijek obustavljen saobraćaj kroz Tunel Ormanica na putu Tuzla-Orašje, koristi se alternativni pravci.
– U toku su radovi na rekonstrukciji mosta kod tunela Drenik u Srebreniku, a dolazi do povremenog zastoja saobraćaja.

 

Izvor tkportal.ba/