Ruskinja objasnila zašto se Rusi ne druže sa Srbima: ‘Molim vas, nemojte se uvrijediti’

Mlada Ruskinja imena Aljona postala je hit zbog svoje posljednje objave na TikToku. Već neko vrijeme živi u Beogradu te uči srpski jezik, a sada je sa fanovima podijelila nekoliko razloga zašto se Rusi ne druže često sa Srbima. Snimka se veoma brzo proširila društvenim mrežama, a lako je vidjeti i zašto.

Aljona svoju objavu započinje napomenom da ne može govoriti u ime svojih sunarodnjaka, već samo iz svojeg kuta gledanja. U ostatku videa navodi pet razloga za mogući nedostatak druženja među ovim narodima, a uz svaki je ponudila detaljno objašnjenje. Prema njoj, jedan od glavnih razloga je stres.

“Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. Preseljenje nije turističko putovanje. Treba napraviti dokumente, razumjeti kako sve funkcionira i istovremeno raditi. Vjerujte mi, to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage”, smatra mlada Ruskinja. Kao drugi razlog navodi slabo ili nikakvo poznavanje engleskog ili srpskog jezika.

@aljona.strankinjaSamo moje mišljenje 🤷🏼‍♀️♬ оригинальный звук – aljona.strankinja

“Teško je naći motivaciju za upoznavanje”

“Tri, imaju prijatelje Ruse. Kada ovdje imate krug prijatelja, teško je naći motivaciju za upoznavanje novih ljudi”, dodala je Aljona. Jedan od zanimljivijih razloga, ujedno i onaj koji mnogima vjerojatno nije pao na pamet, jest činjenica što Rusi nisu navikli na ‘ćaskanje’, kao što to rade Srbi ili neki drugi narodi.

Gastarbajter otkrio čari života u tuđini: ‘Zaljubio se u Rumunjku koja radi u puf’

“Ako mi u Rusiji jedan drugoga pitamo ‘kako si‘, mi želimo veliki razgovor. I zbog toga možda mislite da smo zatvoreni. I pet: za upoznavanje je potreban razlog. Na primjer, zajednički događaj, zajednički prijatelji ili nešto slično. Ovo je moje mišljenje zašto Rusi izgledaju kao zatvoreni ljudi”, nastavila je.

“Molim vas, nemojte se uvrijediti. Adaptiramo se u novoj zemlji, trudimo se ovdje izgraditi novi život. Nismo protiv komunikacije, samo nam je potrebno vremena”, zaključila je Aljona. Snimka je u kratkom roku prikupila gotovo 100 tisuća pregleda, a u komentarima je dobila brojne pohvale na račun svoje objave.

Objava Ruskinja objasnila zašto se Rusi ne druže sa Srbima: ‘Molim vas, nemojte se uvrijediti’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

Izvor: dnevno.hr