Rijeka podivljala za 20 minuta, mještani uplašeni: “Ova noć će biti neizvjesna” (FOTO)

Rijeka Puharska popodne je izlila u naselju Urije, a voda je ušla u unutrašnjost nekoliko kuća u ovom prijedorskom mjestu.

Redakciji Srpskainfo obratili su se uplašeni mještani koji tvrde da je za dvadesetak minuta ova rijeka ugrozila njihova domaćinstva.

– Oko 17 sati i 40 minuta Puharska je počela naglo da raste, a već u 18:05 izlila je iz svoga korita. U nekoliko kuća voda je ušla, dok je veliki broj domaćinstva ugrožen – rekao nam je mještanin ovog naselja.

Dodaje da su ugrožene kuće u ulicama, Unska, Mrakovačka i Krajičkog odreda.

– Problem je što ima mnogo otpada i šiblja u rijeci, ali i renoviran je most u Unskoj ulici pa je sužen prolaz zbog čega voda lakše izliva – priča on.

Navodi da očekuju da im u pomoć stignu prijedorski vatrogasci.

– Zvali smo vatrogasce, ali apelujemo na sve službe za sapasavanje da dođu na teren i pomognu nam da odbranimo svoje domove- ističe on.

Kaže da će ova noć, ali i naredni dani biti neizvjesni za mještane Urija koji žive uz Puharsku.

Inače, u Prijedoru je danas popodne počela da pada jaka kiša, a meteorolozi su najavili da će količine padavina narednih dana biti iznad prosječnih.

Vijest Rijeka podivljala za 20 minuta, mještani uplašeni: “Ova noć će biti neizvjesna” (FOTO) se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba