Reis Kavazović: Dok Dodik igra svoju predstavu, država nam curi kroz prste

Reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović oglasio se danas na Facebooku komentirajući jučerašnje dešavanje nakon što je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS potpisao ukaz.

– Gledam kako visoki predstavnik i predsjednik entiteta RS razvlašćuju jedan drugog. I dok oni tako igraju svoju predstavu, država nam curi kroz prste poput pijeska. Imamo osjećaj da je držimo u rukama, a svakim danom je sve manje ima.

Kada ostanemo bez države, raseljeni po bijelom svijetu, moći ćemo se pozivati na izjave naših prijatelja i međunarodnih zvaničnika koji su stali u verbalnu odbranu naše zemlje.

Bošnjačke vođe uživaju u pohvalama kojima ih stranci časte, za kooperativnost i kompromise, a mi im dajemo podršku ili kritiku po društvenim mrežama. Ačkosum bilo našoj gluposti – poručio je reis Kavazović.

Podsjećamo, predsjednik RS Milorad Dodik povukao je novi antidejtonski i antiustavni potez, potpisavši ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS.

Riječ je o izmjenama Zakona koji je Narodna skupština RS usvojila na sedmoj posebnoj sjednici, održanoj 21. juna 2023. godine.

Ovo u praksi znači da Dodikovim potpisom “Službeni glasnik RS” neće objavljivati odluke visokog predstavnika, što je direktno antidejtonsko djelovanje i udar na državu BiH.

Izvor: haber.ba