Recepti Kalesijke Amele Karić osvajaju publiku na YouTube servisu

Amela Karić iz Capardi kod Kalesije, se bavi snimanjem video recepata koje postavlja na YouTube servisu. Za kratko vrijeme uspjela je privući pažnju više od 70.000 fanova koji pomno prate njen rad.

– Ideja je nastala tako što sam snimala svoju kćerkicu od 4 godine kako pravi kolač “Mačije oči”. Uz dogovor sa suprugom i neke njegove sugestije počela sam aktivnije da se bavim snimanjem, tako da sada u toku jedne sedmice objavim 2-3 nova recepta – priča Amela, sretno udata majka troje djece.

Nagledaniji video recepti su “burek” i “trileće”, a odlične reakcije publike su bile i na video “kako spremiti salatu zimnicu”, priča Amela.

– Ljudi su me prihvatili baš lijepo i sretna sam zbog toga. Imam pratioce iz Bosne i Hercegovine, Amerike, Austrije, Hrvatske, Srbije. Uglavnom, većina publike hvali ovo što radim i svaki put željno iščekuju novi video uradak, dodaje Amela koja je zanat “pekla” kod svoje majke, ali poneki recept naučila je i od svekrve.

Amelin cilj je da uspije u tome što radi, a podstrek za to su svakako pozitivni komentari koje ispod njenih klipova ostavljaju gledaoci.

Još Amelinih video klipova možete pronaći na YouTube kanalu pod nazivom “Emiramis kuhinja“.