Razim se žestoko posvađao sa suprugom Đulbom pa ostao bez noge

Razim Subašić iz sela Zelinja Srednja kod Gradačca tokom svađe sa suprugom Đulbom 3. marta ostao je bez noge te zadobio povrede opasne po život. Nalazi se na liječenju u UKC-u Tuzla.

Sve je počelo prepirkom između supružnika, a kulminiralo kada je Đulba spakovala svoje stvari i otišla kod roditelja. Razim to nije mogao podnijeti, nego joj je prijetio i tražio da mu se vrati, ali su se u bračne razmirice umiješali njegovi dalji rođaci, koji su došli u selo kod Subašića, piše Dnevni avaz.

Kako se saznaje, oni su tu od Razima zahtijevali da Đulbu ostavi na miru, ali je tokom pregovora došlo do konflikta između rođaka.

Navodno je Subašić zaprijetio da ih će „sve pobiti“. Verbalni sukob ubrzo je prerastao u žestok fizički obračun te je došlo do potezanja oružja na Razima Subašića, koji je imao ručnu bombu kod sebe.

Najveća drama uslijedila je kada je Razim aktivirao bombu te zadobio povrede opasne po život. Ostalo je nejasno je li slučajno ili namjerno aktivirao bombu koja mu je otkinula jednu nogu, a i druga je u kritičnom stanju.

– Mislilo se i da je Razim pokušao samoubistvo, ali istina je izašla na vidjelo tek kada se on u nedjelju probudio iz kome i otkrio strašne detalje. Ispričao nam je da su pucali na njega te da mu je prilikom ranjavanja ispala bomba i aktivirala se. Sve nas je ovo mnogo potreslo – kaže jedan od Razimovih rođaka.

Čak je i policija bila zbunjena dešavanjima, a o svemu postoji tek šturi izvještaj.

– Dobili smo dojavu da je aktivirao ručnu bombu i izašli smo na teren zajedno s pripadnicima Hitne službe Doma zdravlja Gradačac – navodi se u biltenu Policijske uprave Gradačac od 4. marta.

Potvrđeno je da je cijeli slučaj preuzelo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, koje utvrđuje okolnosti kako je došlo do aktiviranja ručne bombe te ko je pucao na povrijeđenog Razima Subašića.

Bio 14 dana u komi

Kako je ispričao Subašićev rođak, Razim je 14 dana bio u komi i svi su mislili da neće preživjeti.

– Ne zna se još jesu li pucala dvojica ili jedan čovjek na njega. Ali, u tijelu mu je pronađen metak. Jednu nogu odmah su mu amputirali, a i druga mu je u kritičnom stanju. Ne znam što im je sve ovo trebalo. Istinu o svemu znaju Razim i njegova žena Đulba – kaže Razimov rođak.

Vijest Razim se žestoko posvađao sa suprugom Đulbom pa ostao bez noge se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba