Prosinečki: Putujemo motivisani i u dobroj atmosferi

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je otputovala u Belfast, gdje će u subotu igrati prvi meč Lige nacija protiv selekcije Sjeverne Irske.

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki u Sjevenu Irsku je otputovao u dobrom raspoloženju jer će u subotnjem meču imati na raspolaganju nekoliko igrača koji su zbog povreda bili upitni za taj meč.

– Oporavili su se Ćivić i Nastić, a tu je i Todorović. Nakon što su otpali Bičakčić i Vranješ zbog povreda, dobili smo tri igrača u odbrani i to nam je veoma bitno. Svaki meč nam je bitan, a putujemo u dobroj atmosferi i motivisani – izjavio je Prosinečki.

Selektor je imao priliku da odmjeri snage sa selekcijom Sjeverne Irske u periodu kada je s klupe vodio selekciju Azerbejdžana.

– Sjeverna Irska igrao dobro kod kuće. Imaju možda jednog novog igrača od kada sam ja vodio Azerbejdžan protiv njih, iskusni su i dobri. Kod kuće su u zadnjih nekoliko godina izgubili samo od Njemačke i Hrvatske. Dobri su u prekidima, a mi ćemo pokušati kroz pas igru da dođemo do cilja – objasnio je Prosinečki.

Podsjetio je da je Sjeverna Irska bila do korak do plasmana na svjetsko prvenstvo, te da je bila učesnik evropskog prvenstva.

Utakmica Sjeverna Irska – BiH će biti odigrana u subotu, 8. septembra u 15.00 sati.

(Kalesijski.ba)

Komentariši