Profesor iz Hrvatske “demolirao” Milanovića: “Zoran se nalazi se u stanju očaja”

Profesor Vučetić je otvoreno poručio da od predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića “ne treba očekivati izvinjenje“.

On neprestano upada u verbalnu eskapadu i iz nje ne može izaći! Nalazi se u neprestanom stanju očaja, koji graniči s histerijom! Na simboličkom nivou je socijal-demokrata, ali nema socijaldemokratski sadržaj! Na prošlim izborima smo imali mogućnost birati između loše prošlosti i nikakve budućnosti! Milanović je čovjek koji ima višak treće rečenice! Svaka njegova rečenica je treća rečenica“, naglasio je sinoć Vučetić.

Ugledni profesor je komentirao i dva vodeća dužnosnika u Hrvatskoj – predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića.

Plenković ima narcističku strukturu ličnosti, a Milanović je neurotični kolerik i razgovor između njih nije moguć! Naši političari se nalaze u rascjepu nacionalnih ucjena! Na način nacionalizma ucjenjuju građane vlastitih država“, dodao je prof. Vučetić.

Naglasio je da intelektualci šute “zato što su preuzeli tuđi um“.

Živimo u svijetu u kojem želimo obnoviti vlastiti početak, u kojem tražimo uzore, velike vođe, gotovo metafizička bića! U sekularnoj državi niko od političara ne bi trebao promišljati politike s nivoa svog svjetonadzora i religijskog uvjerenja! Kod Milanovića je problem što on na nivou ideologije kao svoju vrijednost ističe ono što ne bi trebao! Svejedno je, je li on disfunkcionalni vjernik ili disfunkcionalni ateista, nama treba političar koji sa sekularnih pozicija izgrađuje društvo! Imam odgovornost prema suverenosti, prošlosti i budućnosti!“, kazao je Vučetić, prenosi “Radio Sarajevo“.

Izvor: haber.ba